Підпал автівки журналістки «Радіо Свобода»: повідомлено підозру ймовірному замовнику

09:04, 11.02.2020
Підпал автівки журналістки «Радіо Свобода»: повідомлено підозру ймовірному замовнику

Прокурори спільно з СБУ встановили осіб, які можуть бути причетні до підпалу авто львівської журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук, повідомлено про підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля. Серед підозрюваних - працівник поліції.

 

Про це повідомляє Офісу генпрокурора.

 

"За процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомили про підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля львівської кореспондентки "Радіо Свобода", - йдеться у повідомленні.

 

За версією слідства, у вчиненні вказаного злочину підозрюється раніше судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці. Окрім того, на думку слідства, до вчинення вказаного злочину, ймовірно, причетний працівник Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який у змові з ініціатором, підшукував виконавця, підбурював його до вчинення злочину та передавав кошти за виконану "роботу". Йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

 

За даними Служби безпеки України, ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном.

 

Прокуратура проситиме для першого фігуранта запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно іншого зловмисника, який утік, – підписано клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду для обрання аналогічного запобіжного заходу.

 

 
 
 

Наразі вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання ймовірному замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а працівнику поліції - клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Попередня правова кваліфікація вказаного злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України. Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснювали прокурори спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління СБУ у Львівській області.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі правоохоронці затримали підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук. Ним виявився 19-річний громадянин Молдови.

 

У ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав.