Сьогодні набули чинності нові правила перетину дітьми адмінкордону з окупованими територіями

13:25, 09.02.2020
Сьогодні набули чинності нові правила перетину дітьми адмінкордону з окупованими територіями

Сьогодні, 9 лютого, набувають чинності нові зміни до постанови Кабінету міністрів України №367, що стосуються виїзду до тимчасової окупованої території України та в’їзду з неї дітей.

 

Про це повідомляє пресслужба Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

 

ДПСУ наголошує, що найголовнішим є те, що нові впровадження вирішують низку питань, які на сьогоднішній день є актуальними.

 

У відомстві нагадають, відповідно до змін, виїзд на тимчасово окуповані території України (ТОТУ) дітей віком до 16 років можливий у супроводі когось із батьків (опікунів і тп. – ред.), або уповноважених ними осіб. Така можливість виникає, якщо ці діти в’їхали в тимчасово окуповану територію АР Крим в супроводі цих дорослих (когось із батьків чи уповноважених ними осіб). У таких випадках наявність другого з батьків чи доручень від нього не обов’язкова.

 

Виїзд дітей віком від 14 до 16 років на тимчасово окуповану територію України, батьки яких проживають на цій території, можливий без стороннього супроводу за наявності інформації про навчання цих дітей в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

 

В’їзд на ТОТУ громадян України, які виїхали з цієї території для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, та виїзд з ТОТУ осіб, які виїжджали з цієї території для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, здійснюється за умови пред’явлення довідки, виданої територіальним органом (підрозділом) ДМС.

 

Крім того зазначається, що змінами передбачено, що виїзд на ТОТУ та в’їзд з неї громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред’явлення паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 

У ДПСУ нагадали, що наразі робота щодо вдосконалення та спрощення перетину розмежувальної лінії з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим громадянами України триває.