Водій нахамив пасажирам автобуса за прохання вимкнути російське кіно

13:14, 28.01.2020
Водій нахамив пасажирам автобуса за прохання вимкнути російське кіно

Водій автобуса, який їхав з Луцька до Києва, відмовився вимкнути російський серіал на прохання двох пасажирок рейсу, і почав штовхати дівчину, яка це знімала на телефон. На знак протесту дівчата вийшли з автобуса.

 

 

Про це повідомляється в пості члена українського волонтерського медбатальйону "Госпітальєри" Ірини Чорногуз та пості компанії-перевізника Winew і Bus Trans у Facebook.

 

"Щойно ми з Настею Конфедерат були змушені зупинити автобус фірми @Busfor.ua, ФОП "Раб Т.Б'/bustrans", яким їхали з Луцька до Києва, на трасі через відмову водія вимкнути російський серіал. Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився. Ми почали наполягати далі, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук",- зазначено в повідомленні.

 

Інцидент стався ввечері 27 січня. Дівчата-волонтерки верталися з похорону волинського бійця Миколи Сорочука, який був хлопцем Чорногуз.

 

На відео чути, як водій каже, що "ніякі умови ніхто нам ставити не буде" і вимагає, щоб дівчата спитали думку щодо серіалу в інших пасажирів.  

 

На питання дівчат одна з пасажирок заявила, що їй байдуже, якою мовою фільм і що на війну вона нікого не посилала.  

Також Чорногуз розповіла, що ще перед поїздкою, яка була за квитками на 19:00, цей самий водій погрожував їм, що поїде без них, якщо вони не приїдуть на 18:30. Але попри це сам приїхав лише о 19:06.   

 

Вона закликала перевізника пояснити, чому на рейсах працюють водії, "які дозволяють собі так принижувати клієнтів і не поважати їхні права", а також повернути кошти за квитки.

 

Чорногуз нагадала, що її право "не чути російськомовний продукт окупанта в публічному просторі" захищає закон "Про функціонування української мови як державної".

 

На повідомлення дівчини відреагувала компанія-перевізник Winew і Bus Trans.

 

Дослівно: "Ми щойно дізналися про ситуацію, котра виникла в автобусі, і м’яко кажучи шоковані вчинком водіїв.

 

По-перше, адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам на даний момент незрозуміло як російськомовний фільм з’явився на екрані автобуса.

 

По-друге, що найбільше вразило нас, – це реакція водіїв, котрі відмовились вимкнути його на прохання дівчини".

 

Компанія вибачилась за "неприпустиму поведінку працівників фірми" і додала, що "подібні ситуації ганебні й не повинні повторюватися в майбутньому".

 

Дівчата доїхали до Києва автостопом.

 

У столиці кілька десятків осіб прийшли на зупинку, куди мав прибути перевізник, щоб зустріти водія. Але автобус туди не доїхав, а ймовірно зупинився для висадки пасажирів у іншому місці.

Перевізник у коментарі  Hromadske запевнив, що водія звільнять, як тільки він повернеться з рейсу, а пасажирам компенсують вартість квитків.