РНБО: на борту літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу

09:58, 08.01.2020
РНБО: на борту літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу.

 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби РНБО.

 

"Станом на сьогодні підтверджено інформацію про 168 пасажирів, які пройшли реєстрацію на рейс, і про 9 членів екіпажу", - вказали у Раді нацбезпеки і оборони.

 

"За оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який розбився після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані, знаходилося 2 громадянина України і 9 членів екіпажу - також громадяни України", - повідомили у пресслужбі РНБО.

 

Раніше 8 січня державні засоби масової інформації Ірану повідомили, що рейс PS752 "Міжнародних авіаліній України" розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу на борту.

 

 

Серед названих можливих причин авіакатастрофи пасажирського лайнера Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані - технічні причини. Також, той факт, що літак уже горів у небі до того, як розбився, викликало припущення, що літак був збитий.

 

Серед 176 загиблих у авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" Boeing 737, що розбився в Тегерані, більшість були громадянами Ірану, повідомляє місцеве інформаційне агентство ISNA.
 

"Більшість пасажирів були громадянами Ірану, але на борту були також іноземні громадяни", - йдеться у повідомленні.

 

Представник агентства з надзвичайних ситуацій Ірану Пір Хоссен Куліванд заявив, що ніхто з тих, хто перебував на борту літака МАУ, не вижив.

 

Причиною авіакатастрофи українського літака, що сталася 8 січня в Ірані стало загоряння одного з його двигунів, передає Usatoday із посиланням на агентство IRNA.

 

"Літак злетів з міжнародного аеропорту Імама Хомейні в іранській столиці, після чого один з його двигунів охопила пожежа. Потім пілот втратив контроль над літаком, скерувавши його в землю, після чого він врізався в землю", - заявив прессекретар Міністерства доріг і транспорту Ірану Кассем Бініаз.

 

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" відмовилися прокоментувати падіння літака на півночі Тегерану, столиці Ірану, через відсутність інформації, повідомляє   УНН з посиланням на оператора в контактному центрі МАУ..

 

"... відсутня будь-яка інформація (щодо авіакатастрофи - ред.)", - сказав оператор.

 

Обидві чорні скриньки українського пасажирського літака, який зазнав катастрофи неподалік від іранської столиці Тегерана, знайдені, повідомляє Iribnews.

 

"За словами нашого кореспондента, Алі аль-Кассі, прокурор Тегерана на місці події сказав, що обидві чорні скриньки літака, що розбився, були знайдені в Шахріярі", - йдеться у повідомленні видання.

 

Також вказано, що представник відомства судово-медичної експертизи Тегерана оголосив про передачу тіл загиблих в авіакатастрофі в центр судової експертизи.

 

За словами доктора Мехді Форуза, "тіла будуть доставлені в судово-медичну лабораторію в Кехрізеку".

 

Як  повідомляла УМ, авікатастрофа під Тегераном: з невідомих наразі причин розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається