Перейменування проспектів Бандери та Шухевича у Києві: В’ятрович та Кличко подадуть апеляцію

09:13, 26.06.2019
Перейменування проспектів Бандери та Шухевича у Києві: В’ятрович та Кличко подадуть апеляцію

(УНІАН)

Очільник Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович відреагував на скасування окружним адмінсудом міста Києва рішення Київради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві на їх старі назви — проспекти Московський та Ватутіна.

 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

“Ще одна спроба реваншу. Тепер у Києві. Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування проспектів Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича. Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію”, — написав В’ятрович зазначивши, що “боротьба триває”.

 

Крім того, подати апеляцію обіцяє і мер Києва Віталій Кличко.

 

"Реваншу не буде! По-перше: ми готуємо апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував рішення Київради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича. Йдеться про зміну в рамках декомунізації старих назв проспектів Московського і Ватутіна. І, по-друге: на наступній сесії Київради ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів", - заявив Кличко у фейсбук.

 

Водночас депутат Київської міської ради, голова фракції ВО "Свобода" Юрій Сиротюк назвав ім’я судді, яка 25 червня ухвалила рішення в справі про перейменування проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича.

 

"І знову Окружний адмінсуд міста Києва. Суддя Чудак Олеся Миколаївна, до речі, суддя, що переслідувала майданівців, відмінила рішення Київради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича у Києві. У позивачів… була "нульова правова позиція", тому суддя до останнього затягувала винесення чергового ганебного рішення", – твердить депутат Київради.

 

                                   фото: Сергій Мазур/Фейсбук

 

Позивачкою в справі була юристка, проросійська активістка Олена Бережна.

 

Окружний адміністративний суд Києва 25 червня скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в українській столиці.