У Черкасах медики не впізнали мера і вимагали у нього благодійний внесок

07:59, 21.03.2019
У Черкасах медики не впізнали мера і вимагали у нього благодійний внесок


Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звинуватив працівників дитячої поліклініки у вимаганні благодійних внесків. Заявив: гроші збирають в лабораторії першої педіатричної амбулаторії на вулиці Благовісній, куди він привів доньку здавати аналізи.

Про це інформує черкаське видання "Про все".

«Вранці повів свою доньку до дитячої поліклініки, щоб здати аналізи. Як і всі відвідувачі, простояв у черзі. Коли ми здавали аналізи, то в кабінеті лабораторії помітив коробку з благодійними внесками та запитав у медиків, що це таке. У відповідь почув, що вони збирають у відвідувачів поліклініки "благодійні внески"», – розповідає Анатолій Бондаренко подробиці інциденту.

Він каже, що медики його спочатку не впізнали. А потім полякалися, схопили коробку і сховали.


Після інциденту Анатолій Бондаренко викликав на місце події головного медика Черкас Олега Стадника та ініціював проведення службового розслідування за цим фактом.




«Справа не лише у зборі благодійних внесків, а ще й у неорганізованості роботи закладу. Я відразу ж викликав на місце події керівництво профільного департаметну і наказав провести перевірку за цим фактом. За результатами службового розслідування винних осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності», – пообіцяв Анатолій Бондаренко.

І додав, що Черкаси виділяєють десятки мільйонів на медичні заклади, а в них - ні світла в коридорах немає, ні туалетного паперу у вбиральнях.

У відповідь на подію директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради Олег Стадник опублікував допис на своїй сторінці у Фейсбуці, де повідомив, що терміново дав доручення адміністрації дитячої лікарні з'ясувати причину появи боксу для благодійних внесків та встановити причетних до цього посадовців.

«Вранішній інцидент в лабораторії на Благовісній, який викликав справедливий гнів і обурення міського голови та батьків із дітьми, потребує реагування. Нагадую, що одним із пунктів угоди між Національною службою здоров'я України та Центрами сімейної медицини є пункт про заборону вимагання будь-яких оплат і коштів. Покарання: розірвання угоди і припинення фінансування. Про будь-які факти вимагання в Центрах сімейної медицини і їх педіатричних філіях прошу повідомляти Департамент охорони здоров'я», – наголосив чиновник.

За його словами, після інциденту вже оголошено догани керівнику лабораторії, фельдшерам та лаборантам закладу за неналежне виконання функціональних обов’язків, передбачених посадовою інструкцією.

«Враховуючи, що до закінчення робочого часу за коштами в сумі 26 гривень батьки пацієнтів, які проходили обстеження, не звертались, названа сума покладена на розрахунковий рахунок лікарні, квитанція є», – підсумовує Олег Стадник.