У Львові розпочався марафон читання «Кобзаря» шрифтом Брайля

12:03, 16.03.2019
У Львові розпочався марафон читання «Кобзаря»  шрифтом Брайля

(фото Львівська ОДА)

У Львові розпочався марафон читання "Кобзаря" шрифтом Брайля.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 

Впродовж 12 годин понад 30 незрячих людей спільно з учнями спеціалізованої школи-інтернату №100 читатимуть твори Тараса Шевченка. Цей марафон зафіксують як рекорд України.

 

Подію присвячують 80-річному ювілею Львівської організації УТОС, "ювілейному року" Луї Брайля та 205-річчю від дня народження Великого Кобзаря. 

 

"Громадська організація "Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів "Українське товариство сліпих" є структурним підрозділом Громадської організації "Всеукраїнська організація інвалідів "Українське товариство сліпих", яка діє у Львові з листопада 1939 року, тому 2019 рік – ювілейний для нашої організації", - йдеться в повідомленні. 

 

Водночас, 2019 рік світова незряча спільнота відзначає як ювілейний рік Луї Брайля – 210 років з дня народження автора шрифту, названого в його честь, яким незрячі користуються і досі.

 

 

Ще одну ювілейну дату – 205 років з дня народження Тараса Шевченка відзначає свідома українська громада у всьому світі. "Тому незрячі люди міста Львова виступили з ініціативою об’єднати воєдино ці ювілейні дати, провівши марафон читання "Кобзаря" шрифтом Брайля", – розповіла Любов Кукуруза, голова правління Львівської обласної організації УТОС у Львові.

 

"Враховуючи, що подібні заходи в Україні не проводились, вирішено зафіксувати цей марафон як рекорд України. Заявка на цей рекорд зареєстрована на 16 березня 2019 року", – акцентувала Любов Кукуруза.