Ігор Тарновецький із 28-ї бригади помер від зупинки серця

14:02, 27.12.2018
Ігор Тарновецький із 28-ї бригади помер від зупинки серця

Ігор Тарновецький помер від серцевого нападу на фронті (фото: Ihor Torion / Facebook)

Старший лейтенант, ветеран 28-ї бригади Ігор Тарновецький помер від серцевої недостатності 26 грудня.

Про це повідомила у Facebook волонтерка Галина Абрам’юк.

"Допомагали йому і побратимам. Крайній раз бачилися у Хотині у вересні цього року, коли у фортеці воїнам вручали орден "Народний Герой", - написала вона.

Інформацію про смерть внаслідок хвороби підтвердили у Чернівецькому обласному воєнкоматі, пише агенція "АСС".



Ігор Тарновецький народився 12 червня 1985 року. Він був родом із Неполоківців Кіцманського району Чернівецької області.

Освіту армієць отримав у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

"Я, старший лейтенант Тарновецький Ігор Іванович, з кінця 2016 р в складі 28 ОМБР приймав участь в бойових діях на сході України. В 2008 р отримав відмітку військовому квитку про не придатність до служби у ЗСУ. Але моя Країна та моє командування не покинуло мене. Я прийшов служити за власним бажанням. І рішенням міністра оборони мене було поновлено і призвано на службу в 2015 р.", - розповідав Ігор Тарновецький про себе, підтримуючи флешмоб #Захисти_Країну з протидії ворожій пропаганді.

Він зазначав, що був військовим топографом.



"Ігор свідомо обрав свій життєвий шлях, він мріяв бути воєнним. Але у військове училище не потрапив - не пропустила медкомісія. Та це його не зупинило. В той час, коли хтось ухилявся від мобілізації, Ігор свідомо рвався в бій, на передову. Згодом він все ж таки потрапив в армію, на контракт і тиждень тому відправився в зону ООС, як раз на день Святого Миколая", - написав друг армійця Микола Чаплін.

Він відзначив, що Ігор Тарновецький помер на передовій. Підрозділи 28-ї бригади тримають оборону на фронті в районі Мар’їнки Донецької області.

Про час і місце поховання Ігоря Тарновецького наразі не повідомляється. 

Як повідомляла "УМ", під час бойового чергування помер на фронті від серцевого нападу командир розвідки 8-го батальйону 10-ї бригади Віталій Кузнєцов.