Загинув у День народження: Віктор Лахай похований у Луцьку

16:05, 28.11.2018
Загинув у День народження: Віктор Лахай похований у Луцьку

Віктор Лахай загинув в ніч на 26 листопада (фото: Волинь.Post)

Віктор Лахай із 14-ї бригади загинув поблизу Катеринівки Попаснянського району в свій 41-й День народження. 28 листопада його поховали у рідному місті Луцьк.

Про це повідомляє Волинь.Post.

Віктор Лахай народився в селі Велика Глуша Любешівського району. Закінчив Луцьку школу №9 в 1993 році. Здобув спеціальність у Вищому професійному училищі №6 міста Луцька. Проходив строкову військову службу з 1996 до 1998 року.

Лучанин казав рідній сестрі Наталії: "Треба, щоб хтось захищав державу. У мене немає ні своєї сім’ї, ні дітей. Тож комусь треба підтримувати тих хлопців, які там завжди стоять, треба їх змінювати".

Віктор Лахай планував відсвяткувати День народження у колі рідних, але залишився на фронті.



Родичі, близькі Віктора Лахая та небайдужі лучани несли оберемки квітів, аби віддати шану воїну, і не стримували сліз. Відспівали Героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста.

Опісля на Театральному майдані міста відбулася громадська панахида. Люди на колінах вшановували загиблого воїна.



Віктор Лахай деякий час займався розповсюдженням газет, тож спогадами про нього поділився шеф-редактор тижневика «Вісник +К» Євген Хотимчук:

"Так хочеться сказати: "Вітю, встань подивився як сяє це осіннє сонце". Але він більше ніколи не погляне на це сонце...Він був таким швиденьким, таким добрим, мав величезне серце. Коли Вітя дізнався, що його товариша везуть у лікарню, свою першу зарплату, якихось 100 доларів, кинув у швидку допомогу. Бідненький сам не мав копійки...Ходив пішки, бо не мав на маршрутку. Коли його друга виселяли, бо хата була закладена у кредит, він взяв свої останні заощадження і віддав другу. Одним з перших брав участь у "помаранчевій революції", Революції Гідності..."

Загиблого провели в останній путь із військовими почестями. 



Віктора Лахая вдома чекали батьки та три сестри.



Як повідомляла "УМ", 24 листопада на фронті загинув Сергій Гаркуша.