Юрій Фешко із 72-ї бригади загинув на Світлодарській дузі

12:07, 11.10.2018
Юрій Фешко із 72-ї бригади загинув на Світлодарській дузі

Юрій Фешко із Дніпропетровщини загинув на Донбасі (фото: Yurka Tyrchik / Facebook)

Старший солдат 72-ї бригади Юрій Фешко загинув 9 жовтня від смертельного кульового поранення із ДШК на фронті в районі Світлодарської дуги.

"Командування та особовий склад нашої бригади з глибоким сумом повідомляє, що 9 жовтня, внаслідок обстрілу загинув наш бойовий побратим старший солдат Фешко Юрій Юрійович, 1994 року народження", - повідомляє 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців у Fаcebook.



24-річний Юрій Фешко загинув від ворожої кулі. Вона була випущена із кулемета ДШК і потрапила у грудну клітку, повідомляє 24 канал, який поспілкувався із побратимами Юрія Фешка.

Побратими згадують, що командир бойової машини Юрій Фешко був їм як брат, а іноді, як батько.

"Це мій брат… Це людина, яка не мала страху, його можна навіть назвати батьком на нашій позиції. Я довіряв йому як собі. Ми тут як одна сім’я – всі один одному довіряємо",– розказує воїн з позивним "Херсон".

Побратим загиблого із позивним "Ревізор" згадує, що Юрій прийшов на фронт у 22 роки після строкової служби, захищав позиції української армії в районі "промки" в Авдіївці.

"Юрчик, був мій "любимчик". Він пройшов гарячу Авдіївку, а тут не зберегли… Він до нас прийшов у грудні місяці два роки тому. Реально гинуть молоді діти, а хтось досі не розуміє, що в нас тут війна", – наголосив солдат.



Юрій Фешко народився 1 травня 1994 року на Дніпропетровщині. Вдома у нього залишились батьки, брат та наречена.

Про час та місце поховання воїна наразі не повідомляється.

Як повідомляла "УМ", 10 жовтня на фронті загинуло четверо воїнів.