В Одесі обшукали імовірну співмешканку мера Труханова

20:08, 17.05.2018
В Одесі обшукали імовірну співмешканку мера Труханова

Геннадій Труханов рідко з'являється на публіці із сім'єю.

НАБУ перевіряє можливе декларування недостовірної інформації Одеським міським головою Геннадієм Трухановим.

 

Про це йдеться у рішеннях Солом'янського районного суду Києва від 25 квітня, оприлюднених у травні.

 

Цими рішеннями суд надав слідству доступ до інформації про ймовірні рахунки одеського мера, про номер його мобільного телефону та номери його матері та дочки.

 

В рішенні зазначено, що в рамках розслідування справи про підписання Трухановим "мирової угоди" щодо Одеського аеропорта НАБУ провело обшук.

 

В квартирі, де проводили обшук, знайшли особисті речі одеського мера, "а саме одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та ін".

 

Зокрема, слідчі вилучили під час обшуку дві картки банку "Південний", видані "на ім'я Gennadiy Trukhanov строком дії до 05.18".

 

Також, згідно з рішенням, в квартирі обладнано особистий кабінет одеського голови.

 

Все це, на думку слідства, свідчить "про наявність ознак сім'ї" між Трухановим та власницею квартири протягом 2015-2017 років.

 

Водночас, у своїх деклараціях за 2015-2017 роках одеський мер не вказував ані дружину, ані особу, спільно з якою він проживає, що передбачено законом "Про запобігання корупції".

 

Сама ж ймовірна співмешканка Труханова, відповідно до рішення, володіє об’єктами нерухомості в Одесі, а вартість її майна становить 250 мінімальних заробітних плат.

 

ЗМІ пишуть, що власницею квартири, ймовірно, є колишня дружина Геннадія Труханова Тетяна Колтунова. Місцеві видання називають її цивільною дружиною мера. Він раніше розповідав журналістам, що розлучився ще у 1997 року.

 

Справу про ймовірне зловживання владою посадовцями Одеської мерії під час приватизації одеського аеропорту НАБУ розслідує з 2016 року.

 

Однак з початку 2018 року в судових рішення з’явились ймовірні злочини ще за двома статтями – декларування недостовірної інформації Трухановим та вчинення злочину групою осіб.

 

Як відомо, НАБУ підозрює Труханова, інших посадовці Одеської міськради та кількох підприємців у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн грн збитків.

 

У 2016 році Одеса придбала будівлю для так званої "Європейської мерії", переплативши, на думку слідства, в два рази.

 

15 лютого суд відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова. 16 березня суд передав 185 мільйонів, заарештованих у справі, в управління Нацагенції з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер мер Одеси Геннадій Труханов супроводжував першу леді Марину Порошенко під час візиту до міста і навіть вишивав із нею рушник.