Мер Бучі Анатолій Федорук найняв 8 адвокатів у справі про дерибан лісу

14:19, 19.01.2018
Мер Бучі Анатолій Федорук найняв 8 адвокатів у справі про дерибан лісу

Мер Бучі Анатолій Федорук обвинувачується у дерибані 80 га лісу. (Фото з ФБ-сторінки Анатолія Федорука)

Міський голова Бучі Анатолій Федорук найняв 8 адвокатів для захисту під час розгляду  кримінального провадження щодо дерибану лісу під Києвом. Розгляд провадження Федорука по суті призначено в Ірпінському суді на 2 березня о 09:00.

 

Про це повідомляє громадський активіст Віктор Бархоленко у Facebook.

 

Розглядатиме кримінальне провадження головуючий суддя Кафтанов.

 

«Захищатиме в суді Федорука та інших обвинувачених аж 8 адвокатів. Серед них екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць, який будучи посадовою особою прокуратури протягом тривалого часу покривав злочини Федорука, за які його сьогодні судять. Як відомо, за свої послуги земляк Федорука Матвієць незаконно отримав у Бучі трикімнатну квартиру», - наголошує пан Бархоленко.

 

За його даними, ще один адвокат, який захищатиме підозрюваних, це Ігор Козак, який є депутатом Бучанської міськради від партії “Батьківщина”.

 

«Він також колишній працівник прокуратури. Працював в прокуратурі Ірпеня разом з екс-прокурором, а нині суддею Кафтановим, який розглядатиме цю справу по суті», - наголошує громадський активіст.

 

І додає: «Цікавий факт, що Кафтанов свого часу також отримав квартиру в Бучі по вул. Водопровідній, 62. Нічого не хочу сказати з приводу цього поганого, можливо, справді, Кафтанов її потребував, проте такий факт має місце. Тобто, свого часу соціальна послуга колишньому прокурору та громадянину Кафтанову Федоруком була надана».

 

Пан Бархоленко також має сумніви, щодо фаховості і можливостей представника сторони обвинувачення - прокурора Олега Войтовича протистояти такій кількості адвокатів Федорука.

 

«Є ще одна підстава не довіряти представнику прокуратури Войтовичу. Нам стало відомо, що він на початку 2017 року став власником квартири в Ірпені по вул. Ново-Оскольській. Цей будинок має пряме відношення до будівельного бізнесу кума Федорука Ірпінського голови Володимира Карплюка», - зазначає активіст.

 

За його даними, цю квартиру пан Войтович не вніс до своєї декларації.

 

Як повідомляла «УМ», Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо мера Бучі Анатолія Федорука, якому інкримінують дерибан лісу під Києвом.

 

Мера Федорука та секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка, а також колишніх начальників відділу Держкомзему Бучі підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення.

 

Зокрема слідство встановило, що службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на 3-6 років.

 

Нагадаємо, 21 липня 2016 року у помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка пройшли обшуки слідчих Генпрокуратури. Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об'єкті.

 

11 жовтня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку та секретарю міськради. 13 жовтня 2016 року Печерський суд обрав мірою запобіжного заходу для мера Бучі Анатолія Федорука домашній арешт та носіння електронного браслету.

 

15 жовтня 2016 року Печерський суд Києва відсторонив від займаної посади секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка.