Передноворічну сесію в Ірпені відкрили гімном Росії

12:51, 28.12.2017
Передноворічну сесію в Ірпені відкрили гімном Росії

На сесії в Ірпені головувала депутат Анастасія Попсуй (Фото з Facebook-сторінки Володимира Карплюка)

В Ірпені Київської обл. на відкритті передноворічної сесії міської ради гімн України перервався гімном Росії. Про це повідомив депутат міськради Лавреній Кухалейшвілі у Facebook.

Депутат відзначив, що на сьогоднішньому засіданні головувала депутат Анастасія Попсуй, бо мер Ірпеня Володимир Карплюк перебуває у відпустці.

 

"Друзі ви б бачили якій сором був на сесії! Депутати обрали головуючою на сесії Настю Попсуй. Вона оголосила початок сесії, почав грати гімн України і тут заграв увага гімн Росії. Особисто я зачитав запити і звернення і покинув сесію. Знаходитися на цьому шабаші сепаратистів вище моїх моральних переконань", - написав Кухалейшвілі.

 

У свою чергу мер Ірпеня звинуватив своїх опонентів у підміні флешки з гімном України і заявив, що після інциденту депутатська більшість заспівала український гімн без музичного супроводу а капелла.

 

"Опонентами міської влади було підмінено флешку з Гімном з метою спровокувати конфлікт у міськраді. За ініціативи фракції "Нові Обличчя", депутатська більшість після цього заспівала Гімн України без музичного супроводу, чим підтвердила свій патріотизм. Ми вже подаємо відповідне звернення до Служби безпеки України, адже за цією провокацією можуть стояти сепаратисти, які прикриваються гучним словом "активіст", - заявив мер Ірпеня.

 

Якщо в Ірпінській міськраді є люди, які на сесії можуть підмінити флешку з гімном, цим випадком варто зайнятися працівникам Служби безпеки України, вважає журналістка Михайлина Скорик.

 

"Мер Ірпеня з відпустки звинувачує у звучанні сучасного гімну Росії (він же - екс-гімн СРСР) в стінах міськради своїх політичних опонентів. Каже, хтось підмінив флешку. Але не каже, як цю людину звати. Якщо в Ірпінській міській раді є люди, які на сесії можуть підмінити флешку з гімном, то в Ірпені точно все не слава Богу. І тут точно варто попрацювати в місті Службі безпеки України", - заявила Скорик.

 

Нагадаємо, 21 грудня мер Ірпеня Карплюк пішов у відпустку одразу після того, як прокуратура Київської області висунула йому звинувачення у створенні та керівництві злочинної групи. Володимир Карплюк поскаржився, що розслідування не дають йому керувати містом, тому він іде у відпустку.