У Криму звільнили бойовика ДНР, підозрюваного у вбивстві патріота Степана Чубенка

16:41, 30.07.2017
У Криму звільнили бойовика ДНР, підозрюваного у вбивстві патріота Степана Чубенка

У Краматорську шанують пам'ять про мужньго патріота Степана Чубенка.

Російські силовики випустили на свободу колишнього командира батальйону бойовиків "Керч" терористичної ДНР Вадима Погодіна, який підозрюється у вбивстві 16-річного українського патріота з Краматорська Степана Чубенка.

 

Про це коротко повідомив російський адвокат терориста Гліб Глінка в Facebook в неділю.

 

Зазначимо, що саме зараз сплив термін затримання Вадима Погодіна на 40 діб в анексованому Криму. Бойовика затримали 20 червня на запит України до Інтерполу.

 

Вражає, що терориста випустили з-за грат саме у дні третіх роковин після вбивства юного патріота.

 

                               Терорист Погодін переховується в Криму. 

 

Генпрокуратура України звернулася до генпрокуратури Росії з проханням передати Погодіна Україні. У міжнародний розшук Погодіна за лінією Інтерполу українська сторона оголосила у липні 2015 року.

 

Погодін розшукується за поданням слідчого відділу Краматорського управління поліції за вбивство: йому інкримінують низку тяжких злочинів - тортури українських полонених і вбивство 16-річного футболіста з Краматорська Степана Чубенка.

 

Після скоєних на Донбасі злочинів Погодін втік до Криму.

 

Як повідомляла «УМ», до катувань і розстрілу неповнолітнього школяра у Донецьку причетні також ще два терористи з банди "Керч" Сухомлінов М.В. (прізвисько "Буба") і Юрій Москальов (позивний "Жора").

 

Днями мати 16-річного закатованого "народного героя України" Сталіна Чубенко  у чергове звернулася до Генпрокуратури, яка через три роки після смерті сина не змогла домогтися видачі із Росії вбивць хлопця.