Сергій Гладкий «Сіріус» загинув під Торецьком від кулі снайпера (фото)

16:22, 20.07.2017
Сергій Гладкий «Сіріус» загинув під Торецьком від кулі снайпера (фото)

Сергій Гладкий пішов на фронт 18-річним влітку 2014 року. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Гладкого)

Молодший сержант 1-го гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сергій Гладкий, позивний «Сіріус», загинув від кулі ворожого снайпера в селі Новгородське, що в районі міста Торецьк Донецької області у четвер, близько 00:30 ночі.

 

Про загибель 21-річного захисника України повідомляють волонтери і голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль у соцмережах.

 

"Сергію не виповнилося навіть 22 років, він народився і проживав у селі Страбичово Мукачівського району. Після опівночі опорний пункт 128-ої бригади, де ніс службу Сергій Гладкий, бойовики обстріляли спочатку з мінометів, а потім зі стрілецької зброї. Молодший сержант загинув від кулі ворожого снайпера", - написав пан Москаль.

 

 

Закарпатська облдержадміністрація висловила щирі співчуття рідним і близьким героя.

 

Зазначимо, що Сергій Гладкий пішов на східний фронт 18-річним добровольцем ще у червні 2014 року. Влітку 2014-го "Сіріус" був одним з тих воїнів, які прикривали так звану "дорогу життя" до Луганського аеропорту. Згодом підписав контракт із ЗСУ.

 

«Сіріус» також пройшов запеклі бої за Дебальцеве взимку 2015 року, на той час йому було 19 років. Протягом 2016 року боронив позиції ЗСУ в районі Красногорівки. Останні два місяці протистояв ворогу на Горлівському плацдармі поблизу Новгородського. 

 

 

У воїна залишилися батько, мати й молодший брат.

 

Як повідомив голова Мукачівської райдержадміністрації Сергій Гайдай, за побажанням родини, поховають Сергія Гладкого не на Закарпатті, а на Полтавщині, звідки родом його батько.

 

Місцеві ЗМІ зазначають, що загибель «Сіріуса» стала другою безповоротною втратою Закарпатської області і 128-ї бригади в АТО за останні два дні й четвертою за останній місяць.  

 

Як повідомляла «УМ», напередодні у бою під Зайцевим загинув боєць 128-ї бригади, 22-річний Золтан Балаж з міста Виноградове Закарпатської області.