На Всеукраїнському святі богатирської сили Івана Піддубного встановлено рекорд

11:15, 22.08.2016
На Всеукраїнському святі богатирської сили Івана Піддубного встановлено рекорд

Більше 2000 тисяч людей відвідали Всеукраїнське  свято богатирської сили на призи Івана Піддубного. Воно традиційно проходить у кінці серпня на його малій батьківщині – у  селі Красенівці Чорнобаївського району Черкаської області.

 

Свої досягнення з греко-римської боротьби, гирьового спортута армреслінгу демонстрували спортсмени з усієї України.

 

На честь 145-річчя з дня народження Івана Піддубного, якого називали «Іваном непереможним», цього дня було зафіксовано рекорд України з підняття 32-кілограмової гирі. Прославився спортсмен із Києва Микола Ткачук. За 10 хвилин він підняв гирю172 рази.

 

Переможцями з греко-римської боротьби стали Євген Савєта  та Микола Кучмій у ваговій категорії до 97 і 130 кг відповідно.

 

Не перевелися богатирі і серед земляків Піддубного. У змаганнях на титул «Найсильніша людина свята» переміг житель Красенівки Роман Науменко, який є родичем відомого силача.

 

На всеукраїнському святі богатирської сили гостям демонстрували документальний фільм про Івана Піддубного і пригощали безкоштовною юшкою, кулішем та вареними качанами.

 

За словами Андрія Більди, який очолює на Черкащині обласне відділення  Національного Олімпійського комітету України, батьківщина богатиря Івана Піддубного є місцем зустрічі не лише  видатних спортсменів України, але й ветеранів спорту, молодих спортсменів та меценатів Шевченкового краю.