Рабовласник путін керує мафіозною державою – МЗС Великої Британії

15:20, 25.09.2024
Рабовласник путін керує мафіозною державою – МЗС Великої Британії

Пан Леммі спілкується зі своїм українським колегою - паном Сибігою у кулуарах ООН. (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі гостро розкритикував росію та її керівництво за імперіалізм та колоніалізм у ХХІ столітті.

 

На його думку, путін поводиться, як рабовласник, а рф є мафіозною державою, яка прагне за рахунок окупації українських територій стати мафіозною імперією.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Леммі заявив під час зустрічі на полях ООН у Нью-Йорку, передає Politico.

 

Зокрема, звертаючись до представника росії британський міністр сказав: "Ми знаємо, хто ви!".

 

Пан Леммі розкритикував поведінку путіна під час вторгнення в Україну, згадавши часи рабовласництва, і звинуватив російський уряд у тому, що він нехтує міжнародним правом.

 

«Ваше (путіна) вторгнення у ваших власних інтересах. Тільки у ваших. Щоб перетворити вашу мафіозну державу на мафіозну імперію. Імперію, побудовану на корупції...  я говорю не лише як британець, як лондонець і як міністр закордонних справ.

 

Але я стою тут також як чорношкірий, чиї предки були вивезені в кайданах з Африки, під дулом пістолета, щоб бути поневоленими, чиї предки повстали і боролися у великому повстанні поневолених. Імперіалізм: я впізнаю його, коли побачу. І я буду називати його тим, чим він є», - на емоціях заявив глава МЗС Британії.

 

Видання пише, що виступ Леммі з'явився в той час, коли Україна продовжує інтенсивні лобістські зусилля, спрямовані на отримання дозволу на використання західних ракет великої дальності, в тому числі британських Storm Shadow, для ураження цілей в глибині росії.

 

За інформацією The Times, США та Велика Британія нібито готуються надати Україні дозвіл на використання ракет Storm Shadow для ударів по російській території, але таке оголошення не буде публічним, аби зберегти елемент несподіванки для росії.

 

Як повідомляла «УМ»,  президент Зеленський під час виступу на засіданні Радбезу ООН заявив, що росія має намір атакувати три українські атомні електростанції.