План перемоги Зеленського передбачає удари по території росії

14:21, 16.09.2024
План перемоги Зеленського передбачає удари по території росії

Зеленський озвучив свій план перемоги у війні «досить прозоро мовою натяків» на конференції Ялтинської європейської стратегії. (Фото Офісу президента)

Втаємничений план перемоги президента Володимира Зеленського базується на тому, що іноземні партнери нададуть Україні дозвіл на удари по військовим об’єктам на території росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив радник голови Офісу президента Сергій Лещенко в етері телемаратону в понеділок.

 

За його словами, Зеленський озвучив свій план перемоги у війні «досить прозоро мовою натяків» на конференції Ялтинської європейської стратегії.

 

Тоді український президент сказав, що план перемоги залежить від президента США Джо Байдена і цей план дає Україні «нові можливості».

 

«А нові можливості — означає бити по тих аеродромах, військових базах, сховищах, де зберігаються ті ракети, звідки злітають ті літаки, які потім бомблять українську землю, знищують українські міста, вбивають українських цивільних», — сказав радник Єрмака.

 

Лещенко додав, що допоки офіційний Київ не отримає дозвіл на удари вглиб території росії, не можна говорити про реалізацію плану перемоги Зеленського.

 

На його думку, Україна досі не отримала цього дозволу, адже у США покоління політиків, до якого належить Байден, пам’ятає події Карибської кризи і досі вважає, що росія може застосувати ядерну зброю.

 

Зауважимо, що раніше глава держави заявляв, що Київ хоче розробити план щодо завершення війни й паралельно посилювати свої можливості на полі бою. Зеленський  пояснював, що в разі продовження тиску на росію її можна змусити до дипломатичного врегулювання.

 

Згодом президент почав говорити саме про «план перемоги» у війні. За його словами, Україна утримуватиме російську територію, оскільки це є невіддільною частиною цього плану. Також він пояснював, що документ може прокласти шлях до надійного миру — до повної реалізації «формули миру».

 

 

Цей план Україна представить міжнародним партнерам. Зокрема, для цього президент у вересні зустрінеться зі своїм американським президентом Джо Байденом.

 

«Цей план — про Україну, про наших вояків. Там небагато пунктів і, як на мене, це добре. Кожен пункт залежатиме від рішення Байдена», — наголошував Зеленський у розмові з американським журналістом Фарідом Закарією.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні на Банковій спростували дані з публікації видання Bild, у якій йшлось про нібито готовність української влади прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту.

 

Радник президента Литвин заявив, що офіційний Київ виступає проти будь-якої заморозки війни, про що українська влада неодноразово заявляла.

 

Нагадаємо, що Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголошує, що Україна повинна мати спроможність вражати джерело російських атак, - «вражати лучника, а на лише стріли».

 

Тому він підтримує право України вражати ключові російські військові об’єкти, що залучені до вторгнення, де б вони не були.