Радник Зеленського заперечує плани локальної заморозки війни

14:09, 15.09.2024
Радник Зеленського заперечує плани локальної заморозки війни

Влада ще не озвучувала план Перемоги України жодному з партнерів. (Фото Офісу президента)

Офіційний Київ виступає проти будь-якої заморозки війни, про що українська влада неодноразово заявляла.

 

Так на Банковій відреагували на публікацію видання Bild, у якій йшлось про нібито готовність української влади прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту.

 

Як інформує Україна молода, позицію влади навів радник із комунікацій президента  Дмитро Литвин у соцмережах у наділю.

 

«Більд поширив фейк. План перемоги Більд не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Більдом не говорив», - написав він у Facebook.

 

Литвин додав, що для України важливо, щоб в США підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки.

 

Він додав, що план перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо вони здатні забезпечити реалізацію його наповнення.

 

Нагадаємо, наступного тижня президент Зеленський готується відвідати США та зустрітись із президентом Джо Байденом, а також кандидатами в президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Очікується, що він представить у Вашингтоні вищому керівництву держави стратегію перемоги.

 

Як повідомляла «УМ», начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов стверджує, що російське керівництво прагне перемогти у війні до початку 2026 року.

 

 Москва планує перемогти саме у ці календарні терміни, інакше рф уникнути серйозних проблем в економіці та потреби нової мобілізації, яка може підірвати соціально-політичну ситуацію