Росія планує перемогти Україну до 2026 року – Буданов

08:48, 15.09.2024
Росія планує перемогти Україну до 2026 року – Буданов

Кирило Буданов поділився розвідданими про плани Кремля. (Фото ГУР Міноборони)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов стверджує, що російське керівництво прагне завершити війну до кінця 2025 - початку 2026 року своєю перемогою.

 

За його розвідданими, Москва планує саме ці ключові терміни, щоб уникнути серйозних проблем в економіці та потреби нової мобілізації, яка може підірвати соціально-політичну ситуацію

 

Як інформує Україна молода, про це Буданов заявив, посилаючись на російські документи, під час «Ялтинської європейської стратегії» (YES), передає «Інтерфакс-Україна».

 

«За їхніми власними підрахунками, російської федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в росії наддержаву, до чого вони прагнуть», - сказав розвідник.

 

За його словами, росія прогнозує, що «всі проблеми у них почнуться влітку 25-го року», оскільки об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний.

 

І хоча наразі рф правильно бореться з погіршенням економічної ситуації, але розуміє, що триває спад, який уже відчутний і болючий.

 

«Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль», - сказав Буданов.

 

І додав, що в росії дедалі гостріше звучить питання недобору в армію. «У цей період (влітку 2025 року) вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним».

 

На його думку, втома від війни в росії існує, хто б що не говорив, бо війна вже торкнулася великого прошарку населення.

 

Кирило Буданов визнав, що росіяни відверто радіють, що агресор уже зміг захопити понад 30% нашої держави, а також їх влаштовує висока заробітна плата в російській армії. Однак кількість добровольців скорочується, що призвело до зростання одноразових виплат при підписанні контракту вже до 2 млн грн.

 

Керівник військової розвідки каже, що на соціально-психологічний стан населення також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію росії, вглиб неї.

 

«Це змінило світогляд (росіян). До цього все російське населення жило в парадигмі, що, хай там що, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі... І ось із першими вибухами, скажімо так, у Москві та територією російської федерації і так далі, цей міф було зруйновано», - пояснив Буданов.

 

Посилаючись на російські документи, він також зазначив, що в разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаються лише дві наддержави - США і Китай, а місця РФ там не буде.

 

«Вони це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує», - підсумував начальник ГУР.

 

Як повідомляла «УМ», секретар РНБО Олександр Литвиненко переконаний, що переговори з росією можливі лише з позиції сили.

 

Нагадаємо, перший заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк вважає, що війна закінчиться, коли рф не зможе її продовжувати.