Війна завершиться, коли рф не зможе її продовжувати – генерал-лейтенант Гаврилюк

15:42, 11.09.2024
Війна завершиться, коли рф не зможе її продовжувати – генерал-лейтенант Гаврилюк

Генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. (Фото Міноборони України)

Перший заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк вважає, що застосування далекобійних ракет ATACMS по цілям вглиб росії не буде малоефективним, як вважає дехто на Заході.

 

Адже цією зброєю можна знищувати не лише аеродроми, а й інші військові цілі у межах радіусу їхньої дії. Як наслідок: війна закінчиться тоді, коли росія не зможе її продовжувати.

 

Як інформує Україна молода, про це Іван Гаврилюк написав у статті, оприлюдненій на Інтерфакс-Україна у середу.

 

«Відповідь на запитання мільйонів українців: «коли закінчиться війна?», насправді проста – тоді, коли росія не зможе її продовжувати. А це залежить передусім від українського солдата та сильних рішень союзників.

 

Україна має право на захист. Щоб відкинути кремлівські війська нам бракує зброї. Тому ми змушені стояти в обороні. Тому ми повторюємо – нам потрібно більше ресурсів. І не лише для захисту», – зазначив генерал.

 

Пан Гаврилюк пише, що наша лінія оборони на фронті далеко від європейських столиць. Тому там не чують звуків прильотів російських ракет та криків українських дітей.

 

«Партнери мають розуміти, що допомога Україні – це інвестиції у їхню ж безпеку. Чим міцнішою буде українська фортеця, тим менше шансів буде у Кремля доїхати на танках до європейських міст», – акцентував перший заступник міністра оборони.

 

І зауважив, що важливо аналізувати уроки війни. На війні швидкість прийняття рішень і їх реалізація – ключові чинники. Разом з тим, на практиці реакція на певні ситуації буває із запізненням.

 

«Поки ми обговорювали з партнерами необхідність зняття бар’єрів на застосування далекобійної зброї, росіяни передислокували літаки углиб країни, за межі досяжності, наприклад ATACMS. Саме тому, дехто на заході вважає, що їхнє застосування буде малоефективним.

 

Але далекобійними ракетами можна знищувати не лише аеродроми, а й інші військові цілі у межах радіусу їхньої дії: арсенали, бази, склади, щоб до лінії фронту менше надходило боєприпасів, зброї та техніки.

 

Навіть найбільші і найлютіші ведмеді бояться вогню. Скаженого російського ведмедя зупинить потужний вогонь Сил оборони України. Нам треба додати вогневої потуги. Багато наших партнерів усвідомлюють, що масштаби російського наступу потребують більшого постачання зброї українцям», – написав Гаврилюк.

 

Як повідомляла «УМ», секретар РНБО Олександр Литвиненко вважає, що переговори з рф можливі лише з позиції сили.