Виборцям видніше: дебати у США завершилися на користь Камали Гарріс

10:48, 11.09.2024
Виборцям видніше: дебати у США завершилися на користь Камали Гарріс

На думку виборців, котрі спостерігали за динамічними дебатами, у своїй більшості перевагу віддали Гарріс (Фото: скриншот з відео дебатів претендентів у президенти США)

За дебатами між кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом і кандидаткою від демократів Камалою Гарріс спостерігало чимало зареєстрованих виборців, які після «шоу» вважають, що Гарріс перевершила свого опонента.

 

Як інформує УМ, про це свідчить опитування американського телеканалу CNN, яке провела дослідницька група SSRS.

 

За словами 63% спостерігачів, Камала Гарріс виступила на сцені краще за Трампа. Із тих, хто ще до дебатів підтримував Гарріс, 96% погодилися, що обраний ними кандидат впорався більш ефективно. Водночас серед усіх прихильників Трампа 69% вважають, що він був кращим за Гарріс.

 

Погляди виборців також показали динаміку, яка спостерігалася в національних опитуваннях: Трампу більше довіряли в питаннях економіки та імміграції, а Гарріс — у захисті демократії та абортів.

 

Переважна більшість тих, хто вже визначився з кандидатом, сказали, що дебати не вплинули на їхнє рішення, хоча прихільники Трампа частіше, ніж прибічники Гарріс, казали, що ця подія дала їм підстави для перегляду своєї думки.

 

Після дебатів спостерігачі повідомили, що думки про Гарріс розділилися: 45% сказали, що сприймають її позитивно, а 44% негативно. До дебатів про позитив казали 39%. Водночас 39% оцінили Трампа позитивно, а 51% негативно.

 

Результати опитування відображають позицію лише серед тих виборців, які взяли участь в опитуванні та спостерігали за дебатами, і не відображають погляди всієї американської громадськості.

 

Дебати проходили у Філадельфії - дискусія тривала 90 хвилин.

 

Як очікується, вони можуть стати вирішальним фактором для багатьох американців, які ще вагаються зі своїм вибором на президентських виборах у США, що призначені на 5 листопада 2024 року.

 

Варто наголосити на один цікавий момент із цих динамічно-емоційних дебатів. На одне із запитань Гарріс, а саме: "Чи бажає пан Трамп перемоги Україні?", опонент відповів, що "хоче якнайшвидшого закінчення війни в Україні"...

 

Як повідомляла УМ, Гарріс офіційно затвердили кандидаткою від Демпартії на посаду президента США.