Умєров у Лондоні закликав партнерів прискорити постачання критично необхідної зброї

16:12, 04.09.2024
Умєров у Лондоні закликав партнерів прискорити постачання критично необхідної зброї

Перед візитом до Лондона міністр Умєров відвідав Париж і зустрівся з колегою - Лекарню. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Міністр оборони Рустем Умєров закликав західних партнерів і союзників України прискорити постачання критично необхідної зброї для захисту від терористичних атак росіян.

 

Як інформує Україна молода, про це Рустем Умєров написав у соцмережах під час візиту до Великої Британії у середу.

 

«Перебуваючи у ці дні з робочим візитом у Великій Британії, знову звернувся до наших партнерів та союзників із закликом прискорити постачання критично необхідної зброї та підтримки», - повідомив міністр.

 

За його словами, під час зустрічі з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі він наголосив на необхідності застосування далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах на території рф.

 

«Це критично важливо, щоб зупинити російський терор, який сьогодні знову забрав життя наших громадян», - акцентував глава Міноборони України.

 

Умєров та Гілі також обговорили зміцнення співпраці в оборонно-промисловому комплексі, додаткове фінансування для створення довгострокових спільних оборонних проєктів.

 

«Окремо порушили питання розвитку таких технологій як ракетні системи, дрони, системи РЕБ та наземні роботизовані системи, де Україна вже має унікальний досвід і знання. Разом з Великою Британією ми можемо перетворити ці знання на реальну силу», - переконаний український міністр.

 

Він висловив співчуття сімʼямзагиблихуЛьвовітазапевнив, щоМіноборониробитьусеможливе, щоботриматимеханізмидляпротидіїтероруросійськихокупантів.

 

Як повідомляла «УМ», у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків ранкового російського ракетного удару 4 вересня. Внаслідок терористичної атаки загинули 7 людей, серед яких дві дитини віком 7 та 14 років. Ще 53 людини постраждали.

 

Нагадаємо, президент США Байден засудив ракетну атаку росіян по Військовому інституту зв’язку у Полтаві, яка відбулася напередодні, 3 вересня. На його думку, путін намагається зламати волю українського народу.