Індія готова сприяти швидкому поверненню миру – Моді

16:46, 23.08.2024
Індія готова сприяти швидкому поверненню миру – Моді

Нарендра Моді віддав шану Махатмі Ганді в Києві. (facebook.com/narendramodi)

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявляє про готовність його країни зробити свій внесок усіма можливими способами, щоб сприяти швидкому поверненню миру в Україні.

 

За його словами, повага до суверенітету і територіальної цілісності має для Індії першорядне значення.

 

Як інформує Україна молода, Моді сказав під час зустрічі із Зеленським у Києві, передає Офіс президента в п'ятницю.

 

«Індійська сторона підтвердила свою принципову позицію та спрямованість на мирне врегулювання шляхом діалогу та дипломатії, у межах яких Індія взяла участь у Саміті миру, що відбувся в Бюргенштоку, Швейцарія, у червні 2024 року.

 

Прем'єр-міністр Моді наголосив на необхідності щирої та практичної взаємодії між усіма сторонами для розробки інноваційних рішень, які матимуть широке визнання та сприятимуть якнайшвидшому відновленню миру. Він іще раз підтвердив готовність Індії зробити свій внесок усіма можливими способами, щоб сприяти швидкому поверненню миру», - йдеться у спільній заяві Індії і України.

 

 

«Ми з повною впевненістю трималися подалі від війни, але це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не були нейтральними, і в нас була сторона від найпершого дня - наша сторона була миром....

 

Тому, приїхавши на землю України, я приїхав із посланням миру", - сказав глава індійського уряду.

 

Пан Моді додав: «І я хочу сказати вам і всьому світу, що це наше переконання і наше зобов'язання, і ми говоримо про це дуже голосно й чітко - що ми підтримуємо повагу до суверенітету й територіальної цілісності. Це має для нас першорядне значення».

 

Він нагадав, що декілька днів тому приймав третій саміт "Голос Глобального півдня", у якому взяли участь 120 країн, і "від імені цих країн Глобального півдня приїхав із посланням миру".

 

"У тому, що стосується миру, Індія зробила в нього активний внесок. Наш підхід був орієнтований на людей... Єдиний спосіб вирішення проблем - це діалог і дипломатія, і, не втрачаючи більше часу, ми маємо рухатися в цьому напрямку. Обом сторонам доведеться сісти разом і шукати шляхи виходу з цієї кризи", - сказав Моді.

 

Як повідомляла «УМ», у Києві президент Зеленський та прем'єр Індії Моді вшанували пам'ять дітей, яких вбили російські терористи.