Ефективність ЗСУ на полі бою залежить від результативності дипломатії – голова СЗР

13:15, 21.08.2024
Ефективність ЗСУ на полі бою залежить від результативності дипломатії – голова СЗР

Голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко. (szru.gov.ua)

Голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко переконаний, що ефективність української армії на полі бою напряму залежить від результативності дипломатії на міжнародній арені.

 

Як інформує Україна молода, про це Іващенко наголосив у своєму виступі на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, передає СЗР у середу.

 

«Війна росії проти України остаточно зруйнувала архітектуру європейської та глобальної стабільності, призвела до появи вакууму безпеки та стратегічної невизначеності не лише в Європі, а й у світі в цілому. Сьогодні жодна з організацій глобальної або регіональної безпеки не спроможна зупинити або упередити війну», - сказав голова зовнішньої розвідки.

 

За його даними, противник не відмовляється від досягнення стратегічної мети – зруйнувати державність України та встановити повний контроль над територією нашої держави. У зовнішній політиці кремль дотримується наступальної стратегії і робить ставку на веденні тривалої війни на виснаження.

 

«Головними пріоритетами путінського режиму є зрив військово-технічної, фінансової та політичної підтримки України, внесення розколу між нашими партнерами, дискредитація українських мирних ініціатив, а також формування антизахідної коаліції для просування власного бачення світового порядку», - акцентував пан Іващенко.

 

І звернув особливу увагу на дії москви в країнах Європи, де основним об’єктом впливу є українські громади. Мета кремля – дискредитувати Україну та українців за кордоном, а також розірвати їхній зв'язок із Батьківщиною.

 

За його словами, сьогодні розвідники пліч-о-пліч з дипломатами продовжують відстоювати національні інтереси нашої країни за кордоном. «Україна має вигравати всюди, де путінська система намагається щось здобути», - констатував голова СЗР.

 

Як повідомляла «УМ», верхівка у Кремлі прагне, щоб у росіян відбулося звикання до успішного наступу Сил оборони України на Курщині.