Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ бити ракетами по цілях у рф

12:50, 17.08.2024
Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ бити ракетами по цілях у рф

Джонсон закликав партнерів України відкинути "безглузду путінофобію". (facebook.com/borisjohnson)

Експрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон захоплений наступом ЗСУ на Курщині і вважає, що західні союзники «не оцінили справжню лють українців до російських загарбників».  

 

Тож він закликав союзників України та нинішнього прем’єра Британії Кіра Стармера дозволити ЗСУ використовувати далекобійну зброю по цілях у росії.

 

Як інформує Україна молода, про це Джонсон написав у своїй колонці для Daily Mail у суботу.

 

Зокрема, він зауважив, що путін, коли почав повномасштабний наступ на Україну, не міг собі уявити, що "одного дня українські танки перетнуть кордон з росією" і за тиждень вони захоплять більше території, "ніж росіяни захопили за рік".

 

«Цей блискавичний прорив у Курську область нагадує нам ключову істину про всю війну: від самого початку ми завжди недооцінювали українців.

 

Ми недооцінювали їхній дар несподіванки, те, як вони ретельно тримали в секреті свої плани. Ми недооцінювали їхню сміливість - їхню готовність робити те, що інші вважали неможливим. І ми хронічно недооцінювали їхню справжню лють до російського загарбника», - написав Борис Джонсон.

 

Він закликав відкинути "безглузду путінофобію" і дати українцям можливість користуватись далекобійними ракетами у Курській області – американськими ATACMS і британськими Storm Shadow.

 

«Нам, як завжди, кажуть, що ми боїмося "ескалації". Але насправді людина, яка дійсно боїться ескалації, - це путін. Він втратив сотні тисяч військових, ... величезну кількість техніки; він зараз сильно перенапружений. Зараз настав момент для друзів України на чолі з США та Великою Британією прискорити темп», - наголосив британський політик.

 

На його думку, прем'єр-міністру Кіру Стармеру, "час припинити зволікати". Джонсон  зауважив, що тактичний успіх росії на Донбасі трапився тому, що українці "не могли належним чином відповісти і не могли захистити себе, тому що ми змушували їх воювати зі зв'язаною рукою за спиною".

 

«Найважливіше завдання зараз - надати українцям необхідні дозволи на зброю, яку вони вже мають, щоб заощадити час і врятувати життя. Своїм героїзмом українці вкотре підірвали міф про непереможність путіна. Вони вкотре довели своїм західним союзникам, що можуть і переможуть. Ми морально зобов'язані допомогти їм - і якнайшвидше», - підкреслив Джонсон.

 

Нагадаємо, британський уряд досі не надав Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для ураження цілей у Курській області рф. На це рішення також впливає позиція Франції.

 

Як повідомляла «УМ», США готові надати Україні крилаті ракети дальнього радіуса дії JASSM для винищувачів F-16, якими раніше ділились лише з кількома близькими союзниками