Стармер на саміті НАТО: Україна може бити ракетами Storm Shadow по території рф

11:16, 10.07.2024
Стармер на саміті НАТО: Україна може бити ракетами Storm Shadow по території рф

Кір Стармер прилетів до Вашингтона на саміт НАТО разом із дружиною. (x.com/Keir_Starmer)

Новопризначений прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зауважив на полях саміту НАТО у Вашингтоні, що Україна може застосовувати британські крилаті ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території росії.

 

Як інформує Україна молода, цю заяву Стармера наводить Bloomberg у середу.

 

Тим самим новий глава британського уряду засвідчив продовження політики своїх попередників щодо підтримки України.

 

Так, відповідаючи на запитання журналіста, британський прем'єр погодився, що Україна сама повинна вирішувати, як використовувати крилаті ракети Storm Shadow, передані Британією.

 

                                                   Учасники саміту НАТО у Вашингтоні (Фото: nato.int). 

 

Водночас Стармер зауважив, що ракети "очевидно повинні використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права" і, на його думку, "в оборонних цілях".

 

Прем'єр Британії також засудив ракетну атаку росії на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві, заявивши, що це був "абсолютно шокуючий, жахливий напад, який став дуже важливим, хоч і трагічним тлом для цього саміту".

 

«Моє послання президенту путіну таке: цей саміт НАТО слід розглядати як чітку та єдину рішучість союзників щодо НАТО та інших країн підтримати Україну та протистояти російській агресії», - додав пан Стармер.

 

Зауважимо, що Storm Shadows - це крилаті ракети з точним наведенням та дальністю ураження понад 250 кілометрів.

 

Як повідомляла «УМ», перед відкриттям саміту НАТО у Вашингтоні генсек Альянсу Єнс Столтенберг засудив масовані ракетні обстріли російськими терористами українських міст, які відбулись у «чорний» понеділок, 8 липня.