Микола Тищенко носитиме електронний браслет два місяці

21:48, 25.06.2024
Микола Тищенко носитиме електронний браслет два місяці

Микола Тищенко у суді. (Фото: Громадське)

Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурорів та обрав запобіжний захід народному депутату Миколі Тищенку у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Засідання суду тривало кілька годин.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс Генпрокурора у вівторок ввечері.

 

«За клопотанням Офісу Генпрокурора народному депутату України, підозрюваному у незаконному позбавленні волі людини, обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Відповідне рішення у вівторок 25 червня ухвалив Печерський райсуд столиці, повністю задовольнивши клопотання прокурора», - йдеться у повідомленні.

 

Тищенко також зобов'язаний здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства, носити е-браслет і не спілкуватися із фігурантами і свідками справи.

 

Судове засідання транслювали у прямому ефірі кілька телеканалів.

 

Зокрема, прокурор під час засідання повідомив, що Тищенко розбив два своїх телефони, коли йому вручали підозру. Зокрема, прокурор попросив долучити до матеріалів справи відео, на якому нардеп розбиває їх об стіл.

 

«Він ударяє телефон об кам’яний стіл. Таким чином, спочатку його псуючи, а потім знищуючи. Спочатку це був один телефон, а потім – інший. Після того, як він один раз вдарив, він його зламав майже навпіл, а потім кидав на підлогу і на стіл», - сказав прокурор.

 

Тоді як адвокат заявив, що його клієнт Тищенко займає високу виборну посаду і має обов’язки перед виборцями і його цілодобовий арешт "паралізує" роботу нардепа, унеможливить прийом громадян, "паралізує" роботу комітету ВР і самого парламенту.

 

На засідання захисники Тищенка принесли його грамоти та відзнаки.

 

Сам обранець заявив, що прийшов у Раду за президентом і продовжить втілювати його ідеї в життя. Після цього суддя попросив його говорити по суті.

 

Описуючи події 20 червня, Тищенко заявив, що був у Дніпрі на слідчих діях і вже по завершенню йому на зустріч йшли 3 молодики (один із них з дитиною) і вони почали нібито ображати і лаяти депутата, а також "булити і аб’юзити" його помічницю Евеліну Андрієвську.

 

Як повідомляла «УМ», 25 червня вранці Тищенко під час вручення йому підозри розбив свій мобільний телефон, проте це не завадить слідству отримати з нього інформацію.

 

Нагадаємо, у Дніпрі 20 червня група невідомих, які супроводжували Тищенка, напала на ветерана спецпідрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова, коли той гуляв із немовлям.

 

Поліція Києва звільнила свого співробітника Богдана Писаренка, котрий разом з охороною народного депутата Миколи Тищенка у Дніпрі брав участь у нападі на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken.