Партія «Наш край» заборонена в Україні

20:20, 19.06.2024
Партія «Наш край» заборонена в Україні

Нині заборонена партія "Наш край" була створена кількома вихідцями із забороненої Партії регіонів. (Фото з відкритих джерел)

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду ухвалила рішення, яким задоволено позов Міністерства юстиції та заборонено діяльність політичної партії «Наш край» у середу, 19 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на порталі «Судова влада України».

 

Згідно з рішенням суду майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передається у власність держави.

 

Вказується, що повний текст рішення у справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради.

 

В Мін'юсті уточнили, що заборону винесено на підставі документів СБУ щодо доказів підривної діяльності членів вищевказаної партії (зокрема закликів від керівників та членів партії та її осередків), передає «УП».

 

Нагадаємо, партія "Наш край" була створена кількома вихідцями із забороненої в Україні Партії регіонів.

 

Як повідомляла "УМ", у квітні оіозний екснардеп від забороненої партії регіонів Владислав Лук’янов намагався втекти з України, але був затриманий поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині