Зеленський тверезо дивиться на мобілізацію: «Треба відстояти державу»

18:53, 11.06.2024
Зеленський тверезо дивиться на мобілізацію: «Треба відстояти державу»

Зеленський на полях Ukraine Recovery Conference 2024. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський прокоментував процес мобілізації в Україні на полях заходу Ukraine Recovery Conference 2024 (Конференції з відновлення України) у Берліні у вівторок, 11 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час брифінгу із Олафом Шольцом після відкриття конференції, передає Офіс президента.

 

«Що стосується мобілізації. Я абсолютно тверезо на це дивлюсь, тому що мобілізація у нас йде через стан воєнний, через стан війни, з першого дня. Я бачу, що це питання є в суспільстві, не перший день війна.

 

Але якщо ми хочемо зберегти нашу державу, то треба її відстояти», - сказав лава держави.

 

Зеленський також заявив, що Україна не залишить у спадок нащадкам війну з рф, а має намір завершити її на своїх умовах.

 

"Ми не залишимо її (війну. - Ред.) у спадок після себе. Ми завершимо цю війну. Ми завершимо її в інтересах України та в інтересах усієї Європи, усіх нас", - зазначив президент.

 

 

За його словами, для європейських країн важливо, щоб проросійські і російські гасла не лунали і не набирали обертів у демократичній Європі.

 

Глава держави зазначив, що сам факт проведення Конференції з відновлення України в Берліні уже є успіхом, адже росія наразі намагається зірвати проведення саміту миру у Швейцарії. Країна-агресор намагається зібрати країни і провести власний захід щодо війни в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно президент Зеленський запевняв, що він сповнений рішучості довести війну до кінця, «що не бути брехуном».