Зеленський про мобілізацію: «Не всіх відправлять на фронт»

15:28, 31.05.2024
Зеленський про мобілізацію: «Не всіх відправлять на фронт»

Зеленський та учасники третього саміту Україна – Північна Європа у Стокгольмі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський прокоментував хід мобілізації в Україні під час візиту до Швеції 31 травня.

 

На його переконання, не всіх військовозобов’язаних, з числа тих, хто оновив військово-облікові дані, відправлять на фронт.

 

Як інформє Україна молода, про це глава держави сказав на пресконференції із учасниками третього саміту Україна – Північна Європа, передає Офіс президента.

 

«Мобілізація обов'язкова, вона не закінчується і триває. Закон, який проголосував парламент, дозволяв деякі зміни до того старого закону про мобілізацію, про воєнний стан тощо. Сьогодні реєстрація чоловіків мобілізаційного віку повинна бути обов'язковою. ...

 

Технологічно сьогодні є можливість зареєструватися кожній людині. Це не означає, що ця людина обов'язково йде на фронт. Це обов'язок кожного з нас, хто мобілізаційного віку - бути зареєстрованим», - зазначив Верховний Головнокомандувач.

 

Він нагадав, що понад 1 млн осіб вже оновили свої дані.

 

«Це не означає, що цих людей буде мобілізовано. Мобілізація як йшла, так і йде. Скажу вам, вона після цього закону збільшилася», - додав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони України виправило помилку через яку в реєстрі «Оберіг» сотні тисяч українців мали безпідставний статус «у розшуку», хоча ні слідчі, ні судді їх у розшук не подавали.