У Зеленського підтвердили дозвіл США на удари по рф

12:59, 31.05.2024
У Зеленського підтвердили дозвіл США на удари по рф

Адміністрація Байдена схвалила удари України по території рф американською зброєю. (Коллаж УП)

Сполучені Штати справді дозволили Україні обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території, що межує з Харківською областю.

 

Як інформує Україна молода, цей факт офіційно підтвердив у коментарі Guardian речник президента Сергій Никифоров, який супроводжує главу держави під час візитів до низки країн ЄС.

 

За його словами, Сполучені Штати дозволили Україні обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території.

 

І додав, що повідомлення в ЗМІ, які з'явилися напередодні, про те, що адміністрація президента США Джо Байдена непублічно схвалила удари України по території рф з використанням американської зброї, але тільки неподалік Харківської області, відповідають дійсності.

 

«Це значно посилить нашу здатність протидіяти російським спробам наступати через кордон», - сказав Никифоров.

 

За його даними, офіційний Київ почав отримувати позитивні сигнали по дипломатичних каналах про обмежене використання озброєнь від США у прикордонному з Харковом регіоні.

 

Тоді як в інтерв'ю Guardian Зеленський дав зрозуміти, що Україні потрібна можливість використовувати "потужну" зброю великої дальності, яка може вражати цілі в глибині російської території – червону лінію, яку Білий дім відмовився зняти.

 

Без цього зеленого світла, за його словами, інші союзники, такі як Велика Британія, також можуть не дозволити Україні використовувати свою далекобійну зброю.

 

"Повірте нам, ми повинні відповісти. Вони не розуміють нічого, крім сили. Ми не перша й не остання ціль", – сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», раніше стало відомо, що адміністрація Байдена таємно дала Україні дозвіл завдати ударів по території рф використовуючи надану США зброю. Це стосується виключно Харківського напрямку.

 

Після цього Німеччина також дозволила Україні бити по російському прикордонню із Харківщиною.