Україна переможе лише за надійної підтримки НАТО – Столтенберг

17:12, 30.05.2024
Україна переможе лише за надійної підтримки НАТО – Столтенберг

Єнс Столтенберг у Празі. (nato.int)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що, попри зростання перед Україною викликів на полі бою, українці все ще можуть перемогти росію за головної умови - надійної та тривалої підтримки союзників по Альянсу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті НАТО

 

Заява Столтенберга була озвучена у Празі у четвер, перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

 

«Україна продовжує хоробро битися, але виклики, які стоять перед нею, стають дедалі більшими й зростають. Україна ще може перемогти, але тільки з тривалою та міцною підтримкою союзників по НАТО», - заявив генсек Північноатлантичного Альянсу.

 

На його думку, завтрашнє неформальне засідання у Празі "буде важливим моментом у підготовці майбутнього саміту у Вашингтоні".

 

 

«Коли лідери зустрінуться в липні, ми зробимо подальші кроки щодо інвестування в нашу безпеку, в посилення зв'язків з партнерами й підтримку України. На саміті НАТО в липні ми плануємо поставити нашу підтримку на міцнішу основу, включно з більшою роллю НАТО в координуванні допомоги у сфері безпеки й навчанні, як і в багаторічних фінансових зобов'язаннях», - деталізував пан Столтенберг.

 

Нагадаємо, днями генсек НАТО констатував, що проблеми на фронті в Україні обумовлені тим, що союзники не надали їй всієї обіцяної допомоги.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден ймовірно змінить свою позицію і надасть дозвіл Україні завдавати ударів по території рф американською зброєю.