Зеленський провів ставку в Харкові та відвідав у госпіталі бійців

15:15, 16.05.2024
Зеленський  провів ставку в Харкові та відвідав у госпіталі бійців

Зеленський провів ставку в Харкові. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський провів ставку в Харкові. Йому доповідали про оперативну обстановку на фронті, зокрема в районах Вовчанська та Липців, головком Олександр Сирський, командувачі ОСУВ «Хортиця» Юрій Содоля та ОТУ «Харків» Михайло Драпатий.

 

Як інформує УМ, про це 16 травня повідомив Зеленський у Телеграм.

 

«Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, наші воїни завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним — посилюємо наші підрозділи», — написав Зеленський.

 

На ставці також проаналізували перспективи бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів та можливості протидії окупантам.

 

Очільники Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки доповіли про наміри російського війська, а голова СБУ про контрдиверсійні заходи. На ставці визначили план подальших дій для обласної влади Харківщини та всіх структур, які відповідають за безпеку в регіоні.

 

Президент заслухав доповіді керівників обласної влади з інших прикордонних та прифронтових регіонів. Вони відзвітували про поточну ситуацію, основні ризики, ключові потреби.

 

Уранці 10 травня росія розпочала новий наступ у Харківській області, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що Сили оборони знали про плани окупантів у регіоні та готували відсіч. Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти «вклинилися в оборону». Нині оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється.

 

Вранці 16 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України призупинили просування російських окупантів на Харківщині та зірвали їхні плани закріпитися у Вовчанську. Бої тривають у межах міської забудови на півночі Вовчанська.

 

У цей же день Зеленський відвідав захисників, які дістали поранення у боях на Харківщині.

 

Президент відзначив захисників державними нагородами.

 

"Дякую нашим бійцям за службу, за хоробрість. Україна пишається кожним своїм захисником. Дякую медикам, які зараз проходять через важке випробування під час захисту нашої Харківщини. Цінуємо, що ви робите все можливе, аби повернути воїнів до життя", - зазначив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський скасував візит до Іспанії.