Можновладці Бразилії уникають оцінок війни в Україні – посол Мельник

20:52, 01.04.2024
Можновладці Бразилії уникають оцінок війни в Україні – посол Мельник

Посол Мельник намагається зацікавити бразильців проблемами України. (facebook.com/embaixadaucraniabrasil)

Високопосадовці Бразилії усіляко уникають теми російського вторгнення в Україну  через так звану нейтральну позицію та віддаленість від театру бойових дій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив посол України у Бразилії Андрій Мельник у інтерв'ю Радіо NV.

 

Дипломат зазначив, для нього ситуація у Бразилії "у десятки разів складніша", ніж під час роботи у Німеччині перед повномасштабним вторгненням росії і в перші місяці після його початку.

 

«У мені іноді складається враження, що люди тут живуть на іншій планеті. Про війну - і це доволі сумний факт - тут ніхто говорити не хоче. Тобто якщо ви йдете до МЗС, проводите зустрічі з парламентаріями, то теми війни просто уникають, тому що вона незручна, бо немає що відповісти, людям ніяково через офіційну так звану нейтральну позицію щодо російської агресії проти України», - пояснив Андрій Мельник.

 

Колишній заступник глави МЗС також підкреслив, що після триденного візиту президента Франції Еммануеля Макрона, який заявляв про намір схилити Бразилію на бік України, президент цієї країни Лула да Сілва зазначив, що у бразильців немає "такої нервозності, як у Франції, оскільки ми перебуваємо за багато тисяч кілометрів від цієї війни".

 

Посол констатує, що Україна сьогодні у контексті діяльності в Латинській Америці "абсолютно самотня", а західні партнери не докладають активних зусиль, щоб по-справжньому переконати Бразилію змінити курс.

 

Як повідомляла "УМ", минулого року президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва висловив свої погляди на ситуацію в Україні, відзначивши, що за його спостереженнями, світ повернувся до менталітету холодної війни.