Рамштайн-20: Україна отримає від партнерів більше боєприпасів та ракет для ППО

22:31, 19.03.2024
Рамштайн-20: Україна отримає від партнерів більше боєприпасів та ракет для ППО

Партнери України під час засідання у форматі «Рамштайн». (Фото Міноборони України)

Коаліція країн партнерів України пообіцяла надати Україні більше боєприпасів та ракет для ППО за результатами засідання у форматі «Рамштайн-20» у вівторок ввечері.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у соцмережах.

 

Напередодні, 18 березня глава Міноборони України провів зустріч у Вісбадені з військовим керівництвом ключових країн-партнерів. Там українська делегація презентувала план на 2024 рік, озвучила критичні потреби українських Сил оборони.

 

Також українська команда обговорила з міністром оборони США Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном план України на 2024 рік, будівництво фортифікацій, посилення української ППО, надання засобів радіоелектронної боротьби та далекобійні засоби ураження.

 

«Під час сьогоднішнього 20-го засідання в форматі Рамштайн коаліція країн партнерів продемонструвала свою єдність та активність в допомозі Україні.

 

Боєприпаси – те, чого критично потребують наші воїни. Вони будуть! Це була головна тема засідання. Партнери заявили про пакети допомоги, в які входять артилерійські снаряди 155 мм, 152 мм, 105 мм, та інші. Вдячні партнерам за те, що по всьому світу шукають та знаходять боєприпаси, які так необхідні для відсічі агресора», - написав пан Умєров.

 

І додав: «ППО, щоб захистити наші міста, щоб захистити наших воїнів від російської авіації, яка скидає КАБи на наші позиції. Буде більше ракет для наших систем протиповітряної оборони. Я вдячний міністру оборони Німеччини, який зазначив, що небо над Україною належить українцям. Тому наше спільне завдання — забезпечити перевагу України в повітрі».

 

 

За його словами, Україна працює над тим, що отримати якнайшвидше літаки F16 з США, Данією, Бельгією, Нідерландами, Румунією. Адже ці винищувачі допоможуть закрити українське небо.

 

«Наша війна за відновлення територіальної цілісності – це перша повномасштабна війна дронів. Маємо декілька нових країн, які приєднались до дронової коаліції та зробили внески. Першими результатами цієї коаліції стануть перші поставки дронів в Україну вже в березні. Також обговорюємо можливість інвестицій в українське виробництво тих БПЛА, які вже показали свою ефективність на полі бою», - підсумував очільник оборонного відомства.

 

Як повідомляла «УМ», у кулуарах засідання у форматі «Рамштайн» мністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги для України на пів мільярда євро.

 

Нагадаємо, 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулася на базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах 19 березня.