Анатолій Баргилевич призначений начальником Генштабу ЗСУ

00:34, 10.02.2024
Анатолій Баргилевич призначений начальником Генштабу ЗСУ

Маловідомий генерал-майор Анатолій Баргилевич несподівано очолив ГШ. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ, генерал-майор Анатолій Баргилевич призначений начальником Генерального штабу Збройних Сил України.

 

Відповідний указ підписав президент Зеленський за пропозицією новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Сирського.

 

Як інформує Україна молода, про це рішення повідомив глава держави у зверненні, передає Офіс президента.

 

«Проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни.

 

Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі», - пояснив своє рішення Зеленський.

 

За його словами, Сирський вже визначив кандидатури заступників, і президент підпише відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу.

 

"Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", - додав президент. 

 

Водночас попередній начальник ГШ ЗСУ генерал-лейтенант Серій Шаптала попрощався з підлеглими на сторінці Генштабу в соцмережах.

 

«Згідно з Указом президента України залишаю пост начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Висловлюю глибоку вдячність злагодженій команді Генерального штабу за підтримку, розуміння та самовіддане виконання завдань.

 

Особлива подяка солдатам і сержантам, офіцерам і генералам Збройних Сил України на передовій, у штабах і в тилу. Ваша відданість Україні та готовність до її захисту роблять вас справжніми Героями, і я глибоко пишаюся вами. Вдячний кожному за спільну службу та невтомні зусилля, що наближають звільнення нашої Батьківщини.

 

Схиляю голову перед пам'яттю воїнів, які поклали своє життя за свободу України.

Щира вдячність українцям, які підтримують наше військо. Ваш патріотизм та незламність додають сил нашій армії та роблять нашу країну міцнішою. Ваш внесок у майбутню перемогу назавжди залишиться в пам'яті нації.

Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!», - наголосив пан Шаптала.

 

Заважимо, що Анатолій Баргилевич лише 4 місяці тому став командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України замість Ігоря Танцюри.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні генерал-полковник Олександр Сирський був призначений Головнокомандувачем ЗСУ після відставки Валерія Залужного.

 

Президент Зеленський присвоїв генералу Залужному звання Герой України.