Знищення катера «Івановєц» є суттєвою втратою для росії – ВМС ЗСУ

16:52, 01.02.2024
Знищення катера «Івановєц» є суттєвою втратою для росії – ВМС ЗСУ

Катер «Івановєц» приєднався до флагмана - руського воєнного корабля «Москва». (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Військово-Морські сили ЗСУ зазначають, що успішне враження та потоплення російського ракетного катера «Івановєц» є суттєвою втратою для Чорноморського флоту рф.

 

Адже у складі російського ЧФ таких катерів було лише три одиниці.

 

Як інформує Україна молода, про це Військово морські сили ЗСУ повідомили у соцмережах у четвер.

 

«Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км.

 

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими», - йдеться у повідомленні.

 

У ВМС ЗСУ нагадали, що це не перші втрати ворога у вказаній бригаді, оскільки раніше Україні вдалося пошкодити малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

 

І додали: «Ця операція — чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я».

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 1 лютого силами ГУР Міноборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.