Умєров та іноземні посли в Борисполі обговорили Формулу миру

12:27, 02.12.2023
Умєров та іноземні посли в Борисполі обговорили Формулу миру

Умєров зазначив, що сталий мир в Україні та Європі буде відновлені, коли росія буде розбита на полі бою (Фото Міноборони України)

Міністр оборони України Рустем Умєров визначив три ключові завдання для України та її партнерів у межах десятого пункту Формули миру, який визначає умови завершення війни в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони України.

 

"Зібрались у дуже символічному місці. Нашому аеропорту Бориспіль. Безпека та сталий мир в Україні та Європі будуть відновлені тоді, коли Росія буде розбита на полі бою. Сьогодні тільки українські воїни можуть це зробити", — наголосив Умєров.

Він також підкреслив під час зустрічі, що поразка Росії на полі бою — це лише перший крок на шляху до сталого миру.

За його словами, для цього Україна з міжнародними партнерами попереду має три важливі завдання:

1.    Притягнути агресорів до відповідальності за їхні злочини.

2.    Забезпечити компенсацію за всю шкоду - від аеропортів до елеваторів і зруйнованих шкіл і будинків.

3.    Спільно з партнерами виробити таку систему міжнародної безпеки, яка не дозволить тиранам і терористам уникнути покарання за агресію.  

 

"Це завдання, над напрацюванням яких ми працюємо в рамках робочої групи пункту #10 Формули мири президента", - зазначив Умєров.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Рустем Умєров та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із іншими військовими керівниками провели із західними колегами 17-ту зустрічі у форматі «Рамштайн». Зустріч відбулася у режимі відеоконференції, до неї долучилося вже понад 50 країн. При цьому, Залужний вперше взяв участь у засіданні в форматі "Рамштайн".