Зрадник Олександр Єфремов втік до Москви через Словаччину

18:54, 23.10.2023
Зрадник Олександр Єфремов втік до Москви через Словаччину

Олександр Єфремов зареєструвався в елітних апартаментах у житловому комплексі "Тріумф-Палас" у Москві. (radiosvoboda.org)

Соратник Януковича, колишній голова фракції "партії Регіонів" у Верховній Раді, Олександр Єфремов, якого обвинувачують у державній зраді, залишив Україну та втік до Москви після початку повномасштабного вторгнення РФ. 

 

Як повідомляла Україна молода, про це повідомляють «Схеми».

 

«Єфремов виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення РФ через Словаччину і з того часу не повертався. Де він тепер? За нашими даними, у Москві. Перед вторгненням Єфремов неодноразово їздив до РФ – востаннє у лютому 2022-го.

 

Журналісти встановили, що Єфремов зареєструвався у Москві, в елітних апартаментах у житловому комплексі "Тріумф-Палас". Ця нерухомість записана на його сина – Ігоря Єфремова. Її загальна площа складає понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість – близько 4 млн доларів», – йдеться у повідомленні.

 

Журналісти зателефонували до Єфремова на його російський номер. На запитання, що він робить у Москві та чи планує повертатися в Україну, відповів: "Ви знаєте, у мене не входить в плани давати зараз якісь інтерв’ю, до побачення".

 

Єфремова в Україні звинувачують у низці злочинів – за версією слідства, депутат сприяв створенню угруповання "ЛНР", допомагав захоплювати будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014-му році.

 

Також його обвинувачують у держзраді. Cправа щодо нього перебуває на стадії судового розгляду. У 2019-му Єфремов вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська (Луганщина).

 

Спочатку ексдепутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці, який після цього не продовжили.

 

В Офісі генпрокурора журналістам повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і не перебуває в розшуку.

 

Матеріали щодо його справи мали передати з суду Старобільська, який знаходиться в окупації, до Синельниківського суду на Дніпропетровщині. Проте інформація про таку передачу в ОГП "не надходила".

 

Як повідомляла УМ, колишній народний депутат від забороненої ОПЗЖ Вадим Рабінович перебуває в розшуку.Втікача звинувачують у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.