Столтенберг зустрівся із Зеленським у Києві

14:41, 28.09.2023
Столтенберг зустрівся із Зеленським у Києві

Генсек НАТО Столтенберг на Банковій у Києві. (Фото Офісу президента)

Сьогодні, 28 вересня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом.

 

Під час свого перебування в Україні він провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським, під час якої обговорили передачу Україні додаткових систем протиповітряної оборони. 

 

Як інформує Україна молода, про це йшлося на пресконференції Столтенберга і Зеленського у Києві, передає  пресслужба НАТО у четвер.

 

Під час брифінгу Володимир Зеленський подякував генсеку НАТО за змістовну розмову. Зокрема він відзначив, що Україна й НАТО роблять усе, аби наша країна якнайшвидше стала членом Північноатлантичного альянсу.

 

 

"Україна вже захищає спільний простір свободи, що об’єднує всіх членів НАТО, і перемога України у цій неспровокованій та злочинній війні, яку розв’язала Росія, гарантовано забезпечить довгострокову безпеку та мир, і не лише для нашої держави, а для всього континенту", - заявив Володимир Зеленський, передає Офіс президента

 

Зокрема президент подякував міжнародним партнерам за їх допомогу та відзначив результати співпраці України з НАТО, нагадавши про "танкову", "авіаційну" та інші коаліції.

 

 

Володимир Зеленський відзначив, що обговорив з Єнсом Столтенбергом усі ключові оборонні питання, які потребують уваги, ситуацію на полі бою та потреби українських військових.

 

Єнс Столтенберг зі свого боку зазначив, що Україна має потужну підтримку з боку всіх країн – членів НАТО. За його словами, члени Альянсу продовжать надавати Україні найсучасніші засоби для відбиття російського вторгнення, зокрема танки, сучасні системи ППО, а також тренуватимуть пілотів для літаків F-16.
 
«Що сильнішою стане Україна, то ближче ми підійдемо до припинення російської агресії», – наголосив Генеральний секретар.
 
«НАТО стоятиме поряд з Україною так довго, як буде потрібно», – додав Єнс Столтенберг.
 
 

Як повідомляла УМ, сьогодні також відбулась зустріч президента Володимира Зеленського із держсекретарем Великої Британії з питань оборони Грантом Шаппсом. Лідер країни подякував його за потужну фінансову, оборонну, гуманітарну підтримку нашій країні. 

 

У Києві з неоголошеним візитом перебуває міністр  оборони Франції. Разом з ним завітали представники французьких підприємств оборонного сектору.