Ігор Коломойський залишиться у СІЗО – Апеляційний суд

19:06, 25.09.2023
Ігор Коломойський залишиться у СІЗО – Апеляційний суд

Ігор Коломойський в Київському апеляційному суді. (Фото: Грати)

Олігарх Ігор Коломойський з адвокатами програли в Київському апеляційному суді, адже Феміда не підтримала їхню апеляційну каргу на рішення суду першої інстанції.

 

Зокрема, апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Ігорю Коломойському — тримання під вартою та заставу в розмірі 3,89 мільярда гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє з-зали суду журналіст медіапроєкту «Ґрати» в понеділок. .

 

Також суд відмовив у клопотанні про взяття бізнесмена на поруки. Таке бажання під час засідання висловили колишній міністр культури Олександр Ткаченко та низка телеведучих і представників телеканалу «1+1»:Наталія Мосейчук, Ала Мазур, Ігор Циганик; телеведучий та актор Юрій Горбунов,  а також депутат Олександр Дубінський та інші.

 

Також про готовність це зробити заявив головний равин Дніпра Камінецький та військовий і позапартійний депутат Якименко.

 

Під час судового засідання адвокати бізнесмена заявили про поганий стан здоровʼясвого підзахисного та складні умови перебування в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України, а також вчергове наголосили на тому, що арешт для Коломойського був надмірним запобіжним заходом.

 

Крім того, захист вказав на порушення, які нібито були допущені під час вручення підозри, зокрема, 14 вересня і під час перегляду розміру застави у Шевченківському райсуді Києва 15 вересня.

 

Сторона захисту просила суд скасувати арешт з альтернативою застави.

 

Тоді як прокурор клопотав, щоб засідання проводили у закритому режимі. Однак адвокати були не проти, щоб воно було відкритим.

 

На запитання журналістів, як він почувається, Коломойський відповів, що добре. Окрім цього, бізнесмен зазначив, що не спілкується з представниками влади, оскільки у нього відібрали телефон.

 

Нагадаємо, 2 вересня, СБУ та БЕБ повідомили Коломойському про підозру у шахрайстві та легалізації майна в іншій справі. У цьому випадку йдеться про легалізацію понад 500 млн грн нелегальних доходів через "Приватбанк" у 2013-2020 роках.

 

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці в Дніпрі з можливістю внесення застави в понад 500 млн грн. Наразі він перебуває у СІЗО.

 

Як повідомляла «УМ», перед тим суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відхилив прохання прокуратури щодо арешту майна олігарха Ігоря Коломойського.