Зеленський в ООН: російські терористи не мають права володіти ядерною зброєю

21:41, 19.09.2023
Зеленський в ООН: російські терористи не мають права володіти ядерною зброєю

Зеленський, Єрмак та Кулеба на Генасамблеї ООН. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський закликав світ позбавити рф статусу ядерної держави під час засідання Генеральної асамблеї ООН у вівторок ввечері.

 

На його переконання, терористи не мають права володіти ядерною зброєю.

 

Як інформує Україна молода, виступ Зеленського з трибуни ООН оприлюднено в соцмережах глави держави.

 

«Україна віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Тоді світ вирішив, що росія має стати хранителькою такої сили. Але подальша історія довела, що саме росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х.

 

росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю», - наголосив президент України, звертаючись до лідерів країн-членів ООН.

 

Зеленський також підкреслив: «Поки ядерна зброя лишається на своїх місцях, масове знищення набирає обертів. росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн.

 

Існує чимало конвенцій, які обмежують володіння та розповсюдження зброї, але не існує реальних обмежень на використання продовольства, енергії та інших речей як зброї».

 

 

Як повідомляла «УМ», глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала світ виступити проти путіна на Генасамблеї ООН, а також відстоювати і просувати Статут ООН, який порушує росія.