Контрнаступ не є фільмом зі щасливим кінцем - Зеленський

15:02, 11.09.2023
Контрнаступ не є фільмом зі щасливим кінцем - Зеленський

Зеленський наголосив, що війна в Україні — це спільна війна для усіх (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ситуація з контрнаступом Сил оборони України не є фільмом з щасливим кінцем. Він відзначив серйозність ситуації та наголосив на єдності для успішного протистояння загрозі.

.

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав в інтервʼю  CNN.

 

"Ми всі хочемо досягти успіху та щасливого кінця. Це не фільм, це не триває півтори години. Це контрнаступ. Це не фільм зі щасливим кінцем. У нас не буде щасливого кінця. Ми втратили багато людей. Це не щасливий кінець. Ми маємо це визнати. І перемога - це єдина річ, яка може принести деокупацію наших земель. Це також означає не дати Росії змоги напасти на інші країни - країни Балтії, Польщу, - і цією агресією повернути нас усіх у Радянський Союз. Ми цього не хочемо. І для цього є лише одна позиція. Перемога - це не про щастя. Перемога можлива лише в єдності", - зазначив він.

 

За словами Зеленського, люди на Заході мають це визнати. 

 

"Це не лише наші цінності, це спільні цінності. Не лише наша війна, а спільна війна. Ми платимо найвищу ціну, це правда. Я не хочу повторювати ці слова, усі знають ці слова. Але всі мають не тільки знати це. Люди на Заході мають це відчувати. І в них є вибір. Вони можуть відчути це, коли їхні родини будуть під справжньою загрозою. Чи вони цього хочуть? Справді хочуть спробувати? Я не рекомендую..." - підсумував президент.

 

Як повідомляла УМ, Україна повернула контроль над так званими вишками Бойка — буровими газо- та нафтовидобувними платформами поблизу Криму в Чорному морі.