Блінкен в гостях у прикордонників сів за кермо броньовика Roshel Senator MRAP, відео

18:12, 07.09.2023
Блінкен в гостях у прикордонників сів за кермо броньовика Roshel Senator MRAP, відео

Дейнеко та Блінкен на базі одного з підрозділів ДПСУ. (Фото ДПСУ)

Державний секретар США Ентоні Блінкен та голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко обговорили вже реалізовані проекти зі зміцнення потенціалу прикордонників та подальшу підтримку з боку Сполучених Штатів.

 

На базі одного з підрозділів ДПСУ делегація Держдепартаменту США та Посольства США в Україні ознайомилася з завданнями прикордонного відомства та допомогою, що отримана «зеленими кашкетами» в рамках спільних проєктів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив сам Ентоні Блінкен у соцмережах та Держприкордонслужба у четвер.

 

 

"Відвідали прикордонників, щоб побачити, як вони продовжують захищати територію та народ України. Ми надаємо 300 мільйонів доларів нового фінансування правоохоронному сектору України для продовження цієї важливої роботи. Сполучені Штати залишаються єдиними з Україною", - написав держсекретар.

 

 

Зокрема, Сполучені Штати нададуть 190 автомобілів MRAP (українській поліції та прикордонникам –ред.), щоб дати змогу хоробрим українським правоохоронцям захищати мирних жителів — особливо тих, хто знаходиться поблизу лінії фронту.

 

"Якби не допомога міжнародних партнерів, зокрема INL, наші втрати були б набагато більші. Тому що від наших партнерів прикордонники вчасно отримували бронежилети, захисні шоломи тощо", - наголосив пан Дейнеко.

 

 

У ході візиту Державному секретарю США продемонстрували екіпірування, яке було передано прикордонникам і яке не раз рятувало життя захисникам України. Окрім цього, оглядаючи передані медичні засоби Держсекретар США зазначив, що чудово розуміє на скільки важливо вчасно забезпечити медичну допомогу, адже і представники Держдепартаменту також проходять подібну підготовку, щоб вміти надавати первинну допомогу.

 

 

Делегати побачили озброєння, техніку, прилади нічного бачення та комплекси БПЛА, які в бойових діях використовують захисники кордону, уламки збитих ворожих ударних дронів та ракет, трофеї, що були захоплені у противника.

 

Блінкен відмітив чудову організацію з використання і застосування прикордонниками отриманої допомоги від США.

 

Він також особисто сів за кермо бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP, що надійшли підрозділам Державної прикордонної служби України в рамках реалізації проектів допомоги.

 

«Прикордонники є на всіх напрямках бойових дій. Ми разом з іншими українськими захисниками звільняємо нашу територію, нищимо ворога і наближуємо нашу спільну перемогу. І ми обов’язково переможемо, завдячуючи і вашій підтримці», - наголосив Голова ДПСУ.

 

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент Зеленський та держсекретар Блінкен обговорили військову та фінансову підтримку України

 

Під ча зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою Ентоні Блінкен сказав, що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, і в довгостроковій перспективі мала необхідну допомогу.