Данілов анонсує нові удари дронів по військовим об’єктам рф

15:48, 05.08.2023
Данілов анонсує нові удари дронів по військовим об’єктам рф

Український морський дрон полює на чергову ворожу ціль. (Скріншот відео)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов анонсує розширення маштабів дальності бойової роботи по воєнним російським об’єктам і збільшення їхніх втрат.

 

На його думку, початок серпня вже став особливо вдалим для українських мисливців.

 

Як інформує Україна молода, про це Олексій Данілов написав у соцмережах у суботу.

 

«З кожним новим бойовим завданням українські бойові БПЛА та морські дрони стають все більш точними, оператори — досвідченішими, бойове злагодження — ефективнішим, а виробники отримують можливості вдосконалювати тактико-технічні характеристики.

 

Серпень став особливо вдалим для українських мисливців. Далі — розширення масштабів, дальності бойової роботи, рівня та важкості російських втрат. російські цілі — це найкращий полігон для української зброї і її реклами на світовому рівні озброєння», — наголосив секретар РНБО.

 

За його словами, український військово-промисловий комплекс (ВПК) стане одним з основних світових гравців, техніка якого пройшла унікальне бойове випробування.

 

 Як повідомляла «УМ», СБУ та ВМС України провели спецоперацію в бухті Новоросійська, в результаті якої суттєво пошкоджено великий десантний корабель рф  “Оленегорский горняк”.

 

Згодом внаслідок атаки морських безпілотників у Керченській протоці було пошкоджено російський танкер-хімовоз "SIG".

 

Після цього Україна офіційно оголосила про військову загрозу для судноплавання в акваторії шести російських портів у Чорному морі. Йдеться про такі порти, як Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань.