Йде з армії: Луценко заявив про інвалідність

15:47, 05.07.2023
Йде з армії: Луценко заявив про інвалідність

Юрій Луценко: "Честь було служити в такій Армії, з такими людьми, в такий час ." (Фото: Фейсбук Юрій Луценко)

Ексгенпрокурор та колишній голова МВС Юрій Луценко повідомив, що вже не буде служити в армії, бо військова лікарська комісія (ВЛК) встановила йому інвалідність.

 

Як інформує УМ, про це Луценко повідомив 5 липня в Facebook.

 

«Київ, Миколаївщина, Бахмут. Честь було служити в такій Армії, з такими людьми, в такий час. Але фізіологія невблаганна -  військова лікарська комісія встановили інвалідність, що призвело до наказу про зняття з військового обліку», - сказано в повідомлені Луценка.

 

Він не повідомив про характер інвалідності. За його словами, тепер він збирається "наближати перемогу в якості волонтера".

 

Нагадаємо, що 20 лютого 2023 року головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний призначив капітана Юрія Луценка командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів.

 

Сам Луценко назвав своє призначення командиром взводу роти ударних безпілотних авіакомплексів рядовою подією, яка відбулася на тлі вуличних боїв у передмісті міста Бахмут Донецької області.

 

Юрій Луценко 1964 року народження, він двічі обіймав посаду міністра внутрішніх справ України (2005-2006, 2007-2010), а також обіймав посаду генерального прокурора (2016-2019).

 

Як повідомляла УМ, Політична помста: Юрія Луценка перевели з аеророзвідки Бахмута в тероборону.