ЗСУ вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою – Залужний

22:46, 28.06.2023
ЗСУ вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою – Залужний

Залужний із донькою полеглого Героя України під час церемонії нагородження у Верховній Раді. (Фото Офісу президента)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевняє, що Силам оборони і безпеки України вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою.

 

Як інформує Україна молода, про це «залізний» генерал сказав під час телефонної розмови із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі у середу ввечері.

 

«Обговорили ситуацію на фронті. Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки і оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування», – написав Валерій Залужний у соцмережах.

 

Головнокомандувач ЗСУ додав, що російські війська чинять потужний спротив, у той же час зазнають великих втрат.

 

Окрім того, ворог намагається втриматись на позиціях за рахунок суцільного мінування місцевості.

 

Також Залужний розповів генералу Міллі про актуальні потреби українських військових в озброєнні, боєприпасах та засобах розмінування.

 

«Принагідно подякував за пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні. Домовилися і надалі залишатися на звʼязкутакоординуватидії задля деокупації української території», – написав головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня Конституції вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та передав ордени членам сімей воїнів, удостоєних цього звання посмертно.

 

Церемонія відбулася у Верховній Раді за участі військово-політичного керівництва держави (у тому числі й Головнокомандувача ЗСУ Залужного) та іноземних послів.