Росія буде у паніці від контрнаступу ЗСУ – заступник міністра оборони Гаврилов

18:35, 07.05.2023
Росія буде у паніці від контрнаступу ЗСУ – заступник міністра оборони Гаврилов

Україна переможе у цій війні саме на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російська військова машина вже далеко не тієї якості, як на початку вторгнення в Україну понад рік тому. Тому після початку контрнаступу ЗСУ росія буде в паніці.

 

Як інформує Україна молода, таке переконання навів заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов у інтерв'ю британському виданню The Independent.

 

«Ми почнемо наш контрнаступ, коли і де – зараз не має значення. І коли це станеться, росія буде в паніці, ви побачите багато паніки. Вони досі не розуміють, що їхня пропаганда демонструє неправдиву картину того, що насправді відбувається на місцях. Ця війна буде виграна на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті…

 

Я не здивуюся, якщо одного дня, можливо, цього або наступного місяця, ми побачимо щось, що сприятиме негайному краху російської стратегії або її армії, її економіки», - сказав заступник Резнікова.

 

                                                                             Володимир Гаврилов.

 

На його думку, утримання міста Бахмут на Донеччині є ключовим моментом у підготовці України до контрнаступу. Адже утримуючи плацдарм у "фортеці" Бахмут, Україна викрила той факт, що російська військова машина «вже не тієї якості, яку ми бачили рік тому, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну і в першій хвилі в'їхала на танках».

 

«Бахмут продемонстрував не лише нам в Україні, але й ворогу, що для росії немає військового рішення у цій війні; навіть гірше, наприкінці цієї війни на росію чекає військова катастрофа, і ми це побачимо найближчим часом», - заявив пан Гаврилов.

 

І додав, що після багатьох місяців виснажливої війни ситуація на місцях може почати розвиватися дуже стрімко.

 

«Я можу лише сказати, що ми робимо все можливе, щоб закінчити війну якомога швидше… Я б дуже хотів, щоб 2023 рік став роком перемоги», - підкреслив заступник глави Міноборони.

 

Як повідомляла "УМ", військово-політичне керівництво України вважає, що деякі західні союзники очікують від контрнаступу ЗСУ чогось масштабного, однак не слід переоцінювати українські можливості.