Залужний та Забродський зустрілися з генералом Каволі

18:57, 30.04.2023
Залужний та Забродський зустрілися з генералом Каволі

Каволі (другий ліворуч), Залужний (в центрі), Забродський (другий праворуч) та інші під час зустрічі. (facebook.com/CinCAFU)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся із командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі у неділю.

 

Також на зустрічі був присутній Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, який склав мандат нардепа і перейшов на роботу на керівну посаду в Генштабі ЗСУ на запрошення Залужного.

 

Як інформує Україна молода, про зустріч повідомив «залізний» генерал Валерій Залужний в соцмережах.

 

«Провів зустріч у розширеному складі із Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі- Командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

 

Предметно обговорили широке коло важливих для нас питань», - написав Головнокомандувач ЗСУ.

 

 

Українські та американські генерали обговорили оперативну обстановку по всій лінії фронту. Зокрема, Залужний описав колезі з США можливі сценарії, загрози та передумови для майбутніх дій ЗСУ.

 

«Ставимо собі за мету - підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання.

Окремо зупинилися на важливості вчасних поставок у достатній кількості боєприпасів та техніки. Наголосив на необхідності надання Україні широкого спектру озброєння і систем протиповітряної оборони, які суттєво допоможуть вирішити проблемні моменти у протистоянні російській агресії», - додав «залізний» генерал.

 

За його словами, з генералом Каволі також обговорили питання підготовки наших захисників. Домовилися і надалі підтримувати діалог та працювати задля посилення обороноздатності України.

 

Залужний також подякував партнерам за підтримку та допомогу.

 

Як повідомляла «УМ», днями американський генерал Крістофер Каволі зазначив, що українські Сили оборони перебувають «у хорошій позиції» для контрнаступу проти російських окупантів.